Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

1. jūlijā lielai daļai Rīgas iedzīvotāju nebūs siltā ūdens

© f64

AS „RĪGAS SILTUMS” otrdien, 1.jūlijā, veiks Rīgas pilsētas Daugavas labā krasta siltumtīklu hidraulisko pārbaudi.

Pārbaudes laikā no plkst. 7.00 līdz hidrauliskās pārbaudes beigām plkst. 24.00 visiem siltumenerģijas patērētājiem jābūt droši atslēgtiem no siltumtīkliem, tādējādi iedzīvotājiem, kas dzīvo Vecrīgā, Rīgas centrā, Ķengaragā, Dārzciemā, Dreiliņos, Pļavniekos, Purvciemā, Mežciemā, Teikā, Juglā, Čiekurkalnā, Sarkandaugavā un Mežaparkā, nebūs pieejams karstais ūdens.

Lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā apkārtējā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs (ūdens), pirms hidrauliskās pārbaudes to atdzesē zem +45 grādiem, tāpēc karstā ūdens temperatūra pakāpeniski pazemināsies pirmdienas vakarā.

Lielākā daļa namu karsto ūdeni saņems trešdienas rītā, bet, ja atsevišķi siltumtīklu posmi pārbaudi neizturēs, iespējami karstā ūdens piegādes pārtraukumi līdz bojājumu novēršanai.

Par plānoto siltumenerģijas padeves pārtraukšanu savlaicīgi likumā noteiktā kārtībā ir informēti namu īpašnieki un apsaimniekotāji.

Hidrauliskās pārbaudes ir visefektīvākā metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, tādējādi, samazinot apkures sezonā iespējamo siltumtīklu defektu skaitu. To laikā katru siltumtīklu posmu izmēģina ar paaugstinātu spiedienu. Hidraulisko pārbaužu laikā tiek kontrolēts cauruļvadu, armatūras, savienojuma atloku un kompensatoru blīvums.

Pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti - siltumnesēja spiediens tajos sasniedz 16 bar.

Vasaras laikā plānotas hidrauliskās pārbaudes arī citās centralizētās siltumapgādes zonās, par iespējamiem karstā ūdens pārtraukumiem uzņēmums ziņos atsevišķi.