Doma laukumā notiek tradicionālais Zāļu tirgus

© F64

Gaidot Līgo svētkus, šodien no plkst.9 līdz 19 Rīgā, Doma laukumā, notiek tradicionālais Zāļu tirgus.

Šogad Zāļu tirgū piedalīsies un savu produkciju piedāvās 265 tirgotāji.

Kā ierasts, tirgū varēs iegādāties sieru, maizi, zemnieku piedāvāto produkciju, gaļu, zivis, medu, pirts lietas, kā arī jāņuzāles, vainagus un amatnieku izstrādājumus. Līdztekus tirgum Doma laukumā būs iespēja redzēt mūziķu, deju kolektīvu, koklētāju, folkloras kopu un pūtēju orķestru uzstāšanos.

Zāļu tirgus apmeklētājus sveiks profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" un ar savu dejotprasmi priecēs kolektīvi "Teiksmiņa", "Dzīpars", "Dzīpariņš", "Dancītis", "Dejotprieks", "Vija", "Marmale".

Tirgū uzstāsies ansambļi "Magonīte", "Kolibri", "Jauna nianse" un "Rīgas viļņi". Būs iespēja dzirdēt arī jauniešu pūtēju orķestra "Fanfara", kapelas "Hāgenskalna muzikanti", folkloras kopas "Rija", koklētāju ansambļa "Kokļu klubs", kā arī koru "Atvasara", "Erelbe" un "Daugavas vanadzes" priekšnesumus.

Zāļu tirgus dēļ šodien no plkst.5 līdz 21 tiks slēgta visa veida transportlīdzekļu satiksme Doma laukumā, Herdera laukumā, Jaunielas posmā no Doma laukuma līdz Krāmu ielai, Pils ielas posmā no Miesnieku ielas līdz Doma laukumam, kā arī Jēkaba ielas posmā no Doma laukuma līdz Mazajai Pils ielai.

Latvijā

Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai iesniegtie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā paredz no 2025.gada palielināt visas transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes par 10%.