No prāmja pie Rīgas ostas ūdenī iekritis un pazudis lietuvietis

Vakar novakarē no prāmja "Romantika", kas kursē starp Rīgu un Stokholmu, pie Rīgas ostas ūdenī iekritis un pazudis Lietuvas pilsonis, informē Aizsardzības ministrijas preses pārstāvji.

Negadījums noticis neilgi pēc plkst.18 netālu no Rīgas ostas, starp 1. un 2. boju. Vīrietis jūrā iekritis no prāmja "Romantika" 9.klāja, kas ir aptuveni 20 augstumā virs ūdens. Kuģa apkalpe stāstījusi, ka uzreiz esot nomests glābšanas riņķis.

Uzreiz pēc negadījuma par notikušo ziņots Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram, kas nekavējoties sāka glābšanas operāciju, dodot rīkojumu dežurējošajam Jūras spēku flotiles kuģim "Cēsis" doties uz notikuma vietu. Turp devās arī loču kuģis "Dēkla", kā arī prāmja glābšanas laiva. Vienlaikus tika apziņoti arī tuvumā esošie kuģi.

Dažu minūšu laikā kuģi un laiva, kā arī garāmejošā jahta ieradās notikuma vietā un sāka glābšanas darbus, bet cilvēks nekur nebija redzams, tāpēc glābēji pieņēma lēmumu glābšanas darbos iesaistīt arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru.

Pārmeklējot notikuma vietu un tam pieguļošo rajonu, pazudušais, kurš pēc prāmja "Romantika" sniegtās informācijas bija 1973.gadā dzimis Lietuvas pilsonis, netika atrasts. Neilgi pirms plkst.21 glābšanas koordinatori devuši rīkojumu pārtraukt glābšanas operāciju.

Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs ir Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta apakšvienība, kas darbojas nepārtrauktā režīmā 24 stundas diennaktī, organizējot, koordinējot un vadot cilvēku meklēšanas un glābšanas operācijas, medicīniskās konsultācijas un evakuācijas jūrā, kā arī veic vairākus citus uzdevumus, kas saistīti ar drošu kuģošu un naftas piesārņojuma seku likvidēšanu jūrā.

Latvijā

Aizsardzības ministrijas AM parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalība sestdien notikušajā Palestīnas civiliedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā jāvērtē aizsardzības ministram Andrim Sprūdam (P), uzskata valdošās politiskās koalīcijas partneri no "Jaunās vienotības" (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Svarīgākais