Šodien daudzviet ielīgo Saulgriežus

© f64

Šodien no plkst.10 līdz 16 Kalnciema kvartālā, Kalnciema ielā 35, notiks "Suitu tirgus" - zāļu tirgus, amatnieku un zemnieku izstrādājumi, kā arī vainagu un saules bumbu darināšanas darbnīcas gan bērniem, gan pieaugušiem. Tāpat notiks tradicionāli latvisku ēdienu degustācijas un tirdzniecība, bet no plkst.12 līdz 15 dziedās ansamblis "Suitu sievas" un folkloras kopa "Suitiņi".

Savukārt Kultūras centra "Iļģuciems" pagalmā sestdien no plkst.12 līdz 14 ieplānots koncertuzvedums, dejas un dziesmas, Jāņu svinēšanas tradīciju un tautas amatu prasmju apgūšana. "Iļģuciema Skroderdenienās" piedalīsies amatieru teātris "Rampa", folkloras kopa "Laiksne", kapela "Hāgenskalna muzikanti", jauniešu deju kolektīvs "Dejotprieks", tautas lietišķās mākslas studijas "Irbi", "Rītausma", "Austra", "Ceplis", "Zīle", "Puduris" un "Ataudze", tautas gleznošanas studija "Grīva".

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nodaļā "Dauderi", Sarkandaugavas ielā 30, ielīgošana notiks no plkst.12 līdz 13.30. Programmā paredzētas latviešu vasaras saulgriežu tradīcijas, Jāņu un Līgu sveikšana, jāņuzāļu vainagu darināšanas darbnīca. Piedalīsies folkloras kopas "Zvīgzna", "Ciguzis" un "Krulla"