Atceļ peldēšanās aizliegumu Bābelītes ezerā Rīgā

© f64

Pēc šonedēļ veiktajām peldūdens kvalitātes pārbaudēm Bābelītes ezerā Rīgā paaugstināts mikrobioloģiskais piesārņojums vairs netika konstatēts, tāpēc peldēšanās aizliegums šajā peldvietā ir atcelts, informē Veselības inspekcijā (VI).

Līdz ar to visās 54 Latvijas oficiālajās peldvietās peldūdens kvalitāte atbilst prasībām un peldēties ir atļauts.

Kā ziņots, pēc 8. un 9. jūnijā veiktajām peldūdens kvalitātes pārbaudēm augsta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ Bābelītes ezerā tika noteikts aizliegums peldēties. Par iespējamo piesārņojuma avotu tika uzskatīta ūdensputnu savairošanās peldvietā un tās tuvumā.

Aizliegums peldēties nozīmē, ka, peldoties šādā ūdenī, pastāv lielāks risks saslimt ar kādu no ādas, gļotādas vai kuņģa-zarnu trakta infekcijas slimībām.

Ūdens kvalitāti 54 oficiālajās jūras un iekšzemes peldvietās VI pārbaudīs visu peldsezonu - no 15.maija līdz 15.septembrim -, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.