Rīga līgos Jāņus Krastmalā un Dzegužkalnā

© F64

23. jūnijā no plkst.18:00 jau tradicionāli līgotāji tiks gaidīti 11. novembra krastmalā, kur īpašu koncertprogrammu "Tā Līgo Latvijā" ar Rīgas danču kluba, populāru aktieru un dziedātāju piedalīšanos mūzikas grupu, un dīdžeju piedalīšanos sagatavojis maestro Raimonds Pauls.

Krastmalā no plkst. 18.00 vakara sētā uz mazās skatuves uzstāsies folkloras kopa „Ceiruleits”, Rīgas Danču klubs un etnoroka grupa „Laimas muzykanti”. Savukārt Nakts sētā uz lielās skatuves līgotājus sagaidīs dīdžejs Kaspars Zaviļeiskis ar etno programmu un Tautas deju ansamblis „Līgo”, ar horeogrāfisku uzvedumu „Īsa bija Jāņu nakts”. No plkst. 20.00 krastmalas apmeklētāji varēs baudīt Latvijas teātru aktieru koncertu „No Jāņiem līdz Jāņiem”, kur būs dzirdams Ditas Lūriņas, Mārtiņa Egliena, Mārča Maņjakova, Karīnas Tatarinovas, Ulda Anžes, Daces Bonātes, Ivara Puga, Jura Hirša, Normunda Laizāna priekšnesums.

Plkst. 21.30 iedzīvotājus priecēs maestro Raimonda Paula koncertprogramma „Tā līgo Latvijā!”, kurā piedalīsies aktieri Andris Bērziņš, Jānis Paukštello, Juris Jope, Madara Botmane, dziedātāji Normunds Rutulis, Jānis Moisejs, Liene Šomase, Daumants Kalniņš, Antra Stafecka, Aija Andrejeva, Mārtiņš Ruskis, kā arī „Rīgas saules koris” un bērnu vokālā grupa „Dzeguzīte”. Vēlāk, pēc ugunskuru iedegšanas, Nakts sētā uzstāsies grupa „Labvēlīgais tips”, „MC orķestris” un solisti.

Saullēktu līgotājus aicina sagaidīt Rīta sētā, kur uz mazās skatuves svinību dalībniekus uzmundrinās dziedātāji Samanta Tīna, Nikolajs Puzikovs, grupa „Musiqq” un dīdžeji Gustavito un Dween.

Mājīgai un lustīgai līgošanai krastmalā būs pieejamas Jāņu zāļu tirdzniecības vietas, kā arī teltis ar gariem galdiem Jāņu mielasta baudīšanai. Pasākuma apmeklētāji varēs iegādāties un cienāties gan ar krastmalā nodrošinātajiem tradicionālajiem svētku ēdieniem un dzērieniem, gan ar līdzatnesto cienastu. Būs iespēja cept desiņas uz speciāli iekārtotiem ugunskuriem. „Jāņu gardumu un spirdzinājumu sēta” būs atvērta jau no plkst. 17.00 līdz pat 24. jūnija plkst. 4.30.

Savukārt tradicionālos Jāņus ikvienu aicina piedzīvot Dzegužkalnā.

Dzegužkalnā no plkst.20.00 apmeklētājiem būs iespēja ieskandināt svinības kopā ar Jāņu māti Zoju heimrāti un Jāņu tēvu Edgaru Liporu kopā ar “Hāgenskalna muzikantiem”. Plkst. 20.30 uz skatuves kāps atjautīgās un atraktīvās „Atštaukas” no Liepājas, kuras apdziedās Jāņa māti, Jāņa tēvu, kā arī sanākušos rīdziniekus un Rīgas viesus. Šoreiz īpaši tiks godā celtas Rucavas puses dziesmas, kuras savā dziesmu purā cītīgi glabājusi Austra Pumpure. Plkst. 22.30 kopīga Līgotņu dziedāšana estrādē turpināsies kopā ar Ilgu Reiznieci un postfolkloras grupu „Iļģi”. Savukārt plkst. 23.00 sāksies lielā latviešu danču tūre, kurā visiem klātesošajiem dančus spēlēs, rādīs un mācīs Valdis Putniņš un Rīgas Danču kluba jaunieši.

Pēc pusnakts Jāņu sumināšanas plkst. 00.30 uz skatuves tiks aicināts „Dzelzs vilka jauno Jāņu orķestris” un plkst. 02.30 Kristīne Kārkle-Puriņa un grupa „Folkvakars”, kuri spēlēs jautrus dančus līdz pat saullēktam.

23. un 24. jūnijā Rīgā sabiedriskais transports ir bez maksas.