Sāk pēdējās "Kalnciema kvartāla" kompleksa ēkas renovāciju

© publicitātes

Ar mērķi izveidot koka arhitektūras centru "Kalnciema kvartāls", sākta Rīgā, Kalnciema ielā 33/2, esošās ēkas renovācija, informē Kalnciema kvartāla kultūras programmas vadītāja Una Meiberga.

Tā ir pēdējā no Kalnciema kvartāla sešu ēku kompleksā ietilpstošajām mājām, kura pacietīgi gaidīja savu kārtu renovācijas darbiem. Koka ēka atrodas krustojumā pie Kalnciema un Melnsila ielas un ir ar garenfasādi orientēta pret Melnsila ielu, veidojot vienotu ielas apbūves ansambli ar esošajām kvartāla ēkām.

Nams celts 1895.gadā un vēlāk pārbūvēts 1930.gadā. Uzsāktie renovācijas darbi paredz ēkas saudzīgu atjaunošanu pēc tradicionālās amatniecības metodēm, saglabājot ēkas esošo apjomu un fokusējoties uz fasādes un iekštelpu sakārtošanu. Darbus plānots pabeigt līdz 2015.gada otrajam ceturksnim.

Jaunatklātajā ēkā tiks izveidots „Koka arhitektūras centrs „Kalnciema kvartāls””, kas nodrošinās nozīmīgas publiskas funkcijas un būs atvērts Latvijas iedzīvotājiem, kā arī ārvalstu tūristiem, ar mērķi popularizēt Pārdaugavas un Latvijas koka arhitektūru. Praktisko darbnīcu, lekciju, prakses darbu un ekskursiju formā sabiedrība tiks informēta un izglītota par koka ēku saglabāšanu, kultūrvēsturisko vērtību, apsaimniekošanu un atjaunošanu.

Renovācijas darbi noris ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu, darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” aktivitātes „Atbalsts kultūras pieminekļu privātīpašniekiem kultūras pieminekļu saglabāšanā un to sociālekonomiskā potenciāla efektīvā izmantošanā” ietvaros.

Latvijā

Jūrmalā ir pabeigti būvdarbi Dzintaru dzelzceļa pārvada labajā pusē virzienā no Rīgas uz Majoriem, bet no šodienas būvdarbi tiks sākti pārvada kreisajā pusē virzienā uz Rīgu, nosakot jaunus satiksmes ierobežojumus, informē pašvaldība.

Svarīgākais