Rīgā pilsētas kanāls iekrāsojas zaļā krāsā

© f64

Šodien rīdziniekos satraukumu radījusi zaļas vielas noplūšana pilsētas kanālā Kronvalda bulvārī, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

VVD Lielrīgas reģionālā vides pārvalde informāciju par zaļas vielas ieplūšanu kanālā, Kronvalda bulvārī 8, saņēmusi pusdienlaikā.

Sazinoties ar atbildīgajiem dienestiem, noskaidrots, ka kanālā aptuveni 100 kubikmetru apjomā ir ieplūdis uzņēmuma "Rīgas siltums" ūdens. Uzņēmums veicis siltumtrases remontdarbus, un, lai noteiktu bojājumus, ir ievadīta kontrastviela - zaļa pārtikas krāsviela.

Šī krāsviela veselībai un videi nav kaitīga, tā daļēji sadalās saules gaismā, skaidro VVD. Zaļais ūdens pilsētas kanālā uzkrāsies vairākas dienas, līdz pārtikas krāsviela sadalīsies.

Latvijā

Jaunākie dati par Latvijā veiktajiem noziegumiem liecina, ka strauji pieaug sīko zādzību skaits: 2021. gadā tādu bija 6519, bet 2023. gadā - jau 9422. "Interesanti, ka vienlaikus samazinās zādzības lielos apjomos un/vai grupās: 2021. gadā to bija 4499, bet 2023. gadā - 4046. Tiesa, izmaiņas nav tik straujas, 11% - ja runā precīzi," skaidro apsardzes uzņēmuma "Apsardzes alianse" valdes loceklis Romāns Vorslavs.

Svarīgākais