"Gaismas pils" apmeklētājiem tiks atvērta no 12.jūnija

© F64 Photo Agency

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) apmeklētāju apskatei būs atvērta no ceturtdienas, 12.jūnija, preses konferencē par bibliotēkas nodošanu ekspluatācijā un atvēršanas pasākumiem pastāstīja LNB direktors Andris Vilks.

Apmeklētājiem četras dienas būs pieejami visi septiņi stāvi.

No 12.jūnija līdz 15.jūnijam notiks LNB stāvu atvēršanas pasākums "Kaskādes". Vilks norādīja, ka "Kaskādēs" tiks parādīts viss, ko piedāvās LNB.

Sākot no 17.jūnija, apmeklētājiem būs pieejams arī grāmatu klāsts mezonīna 2. un 3.stāvā.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL- TB/LNNK) pauda gandarījumu, ka sarežģītākā, lielākā un, viņasprāt, arī skaistākā kultūras būve varēs sākt darbu ar pilnu jaudu. Ministre izteica cerību, ka LNB nostiprinās savu lomu kā Latvijas brīvības simbols un arī kā nacionāls izglītības un izcilības centrs.

Jau ziņots, ka "Gaismas pils" oficiālā atklāšana jeb ēkas inaugurācija notiks šī gada 29.augustā, bet jau tagad norit aktīvs sagatavošanās darbs, lai augusta nogalē bibliotēka sniegtu apmeklētājiem visu pakalpojumu klāstu.

Latvijā

Jaunākie dati par Latvijā veiktajiem noziegumiem liecina, ka strauji pieaug sīko zādzību skaits: 2021. gadā tādu bija 6519, bet 2023. gadā - jau 9422. "Interesanti, ka vienlaikus samazinās zādzības lielos apjomos un/vai grupās: 2021. gadā to bija 4499, bet 2023. gadā - 4046. Tiesa, izmaiņas nav tik straujas, 11% - ja runā precīzi," skaidro apsardzes uzņēmuma "Apsardzes alianse" valdes loceklis Romāns Vorslavs.

Svarīgākais