Rīgas domē viesojas Tatarstānas Republikas Valsts padomes priekšsēdētājs

© F64

Rīgas domē sestdien,7. jūnijā, domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzņēmis Tatarstānas Republikas (Krievijas Federācija) Valsts padomes priekšsēdētāju Faridu Muhametšinu, Tatarstānas Republikas Ministru kabineta Kultūras un tautu valodu attīstības pārvaldes vadītāju Guļšatu Nigmatuļinu, Tatarstānas Republikas kultūras ministra pirmo vietnieci Iradu Ajupovu un citas amatpersonas.

Pēc tikšanās Rīgas domes priekšsēdētājs kopā ar viesiem devās uz Vērmanes dārzu, kur notika Pirmais Eiropas Sabantujs - tatāru un baškīru tautas svētki. Svētku atklāšanā Nils Ušakovs un Farids Muhametšins teica uzrunas  un pasniedza apbalvojumus tatāru un baškīru tautas tradīciju uzturētājiem Latvijā.

Pirmais Eiropas Sabantujs ir „Rīga – 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsēta” pasākums. Svētkos apmeklētājus priecēja tatāru un baškīru dziesmas un dejas Tatarstānas valsts tautas deju un dziesmu ansambļa izpildījumā. Uzstājās bajānists Aidars Valijevs, Latvijas tatāru un baškīru ansamblis „Čišma”, grupa „Kazan Egetlere” (Kazaņas džigiti), kā arī daudzi citi dažādu tautas un mūsdienu mūzikas pārstāvji. Apmeklētājiem bija iespēja nobaudīt nacionālos ēdienus, piedalīties dažādos konkursos un veiklības sacensībās. Svētkos notika arī tatāru nacionālā cīņas sporta „Koreš” sacensības un paraugdemonstrējumi.

Sabantuja rīkotāji ir Latvijas tatāru un baškīru kultūras biedrība „Čišma” (tulkojumā – „avots”) un Eiropas tatāru jauniešu apvienība. Sabantuja sagatavošanā un organizēšanā piedalās tatāru un baškīru pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Vācijas, Čehijas un Lielbritānijas.

Svarīgākais