Rīgā ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi darbu sākuši jau četros no rīta

Rīgā ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi šorīt brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem uzsāka jau pulksten 4.00, un darbi turpinās joprojām. Kopumā darbu veikšanā ir iesaistītas 29 specializētās kaisīšanas mašīnas.

Departaments atgādina: kaut arī ar pretslīdes materiālu palīdzību brauktuvju slīdamība pēc iespējas tiek mazināta, tomēr sala un sniega apstākļos jārēķinās ar brauktuves slīdamību, apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Tāpēc departaments iesaka autovadītājiem ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Sala un sniega apstākļos, kad cilvēki brauc uzmanīgāk, arī kopējā satiksmes plūsma pilsētā ir lēnāka. Tāpēc departaments aicina iedzīvotājus ziemas periodā rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā vasaras sezonā. Būtiskus satiksmes plūsmas traucējumus rada autoavārijas, kas kavē arī ielu uzturēšanas tehnikas piekļuvi un darbu veikšanu plānotajos maršrutos.

Kā ziņots, ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā strādā diennakts dežūrrežīmā. Ielu uzturēšanas darbus Rīgā nodrošina A/S "Ceļu pārvalde", SIA "Pilsētas Eko serviss", KS "RT ROAD", savukārt tiltu uzturēšanu- SIA "Rīgas tilti".

Svarīgākais