Noslēdzies metu konkurss vides objektam "Vārnu ielas republika"

Noslēdzies metu konkurss vides objektam "Vārnu ielas republika", kurā žūrijas vērtēšanai bija iesniegti 11 priekšlikumi.

Vides objekta atrašanās vieta paredzēta Terēzes, Zvaigžņu un Pērnavas ielu krustojumā, bet vietzīmes – atpazīstamākajās Jāņa Grīziņa romānā „Vārnu ielas republika” aprakstītajās vietās Grīziņkalnā.

Metu konkursu izsludināja Rīgas Austrumu izpilddirekcija, lai radītu laikmetīgu, vizuāli izteiksmīgu vides objektu Grīziņkalnā, respektējot vietas kultūrvēsturisko nozīmi. Metu konkursa ietvaros paredzēts rast ideju arī mūsdienīgām vietzīmēm, kas orientētu apkaimes iedzīvotājus un tūristus Vārnu ielas republikas „vietas un laika kartē”.

Piektdien, 6. jūnijā plkst. 13.00 koka ēku renovācijas centra „Koka Rīga” telpās, Krāsotāju ielā 12, tiks paziņoti rezultāti metu konkursa vides objektam „Vārnu ielas republika”.

Latvijā

Jaunākie dati par Latvijā veiktajiem noziegumiem liecina, ka strauji pieaug sīko zādzību skaits: 2021. gadā tādu bija 6519, bet 2023. gadā - jau 9422. "Interesanti, ka vienlaikus samazinās zādzības lielos apjomos un/vai grupās: 2021. gadā to bija 4499, bet 2023. gadā - 4046. Tiesa, izmaiņas nav tik straujas, 11% - ja runā precīzi," skaidro apsardzes uzņēmuma "Apsardzes alianse" valdes loceklis Romāns Vorslavs.

Svarīgākais