Rīgā par pusmiljonu eiro plāno izbūvēt autostāvvietas un gājēju celiņus Lucavsalā

© f64

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija apstiprināšanai Rīgas domē iesniegusi projektu, kas paredz par gandrīz pusmiljonu eiro izbūvēt autostāvvietas un gājēju celiņus Lucavsalā. Iepriekšējos gados Lucavsalā ir veikti lieli un nozīmīgi teritorijas labiekārtošanas darbi, likvidējot pamestos, neapsaimniekotos ģimenes dārziņus, teritoriju atbrīvojot no sadzīves atkritumiem un būvgružiem, nodrošinot rīdziniekiem drošu piekļuvi Daugavas ūdeņiem

.

Lucavsalā labiekārtota peldvietas zona Mazās Daugavas krastā ar pārģērbšanās kabīnēm, kā arī izbūvēta un aprīkota glābšanas stacija. Tāpat ierīkota videonovērošanas sistēma, iekārtota piknika zona ar ugunskura vietām, sēdvietām, galdiem, ierīkoti divi volejbola laukumi pie peldvietas un izbūvēta plaša bērnu rotaļu un aktīvā sporta zona ar atbilstošu gumijotu segumu.

Lai veicinātu drošu un organizētu autotransporta, riteņbraucēju un gājēju kustību atpūtas vietā un nodrošinātu vides pieejamību viesiem aktīvās atpūtas vietas apmeklētājiem, izpilddirekcija no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda lūdz piešķirt 470 000 eiro autostāvvietu un gājēju celiņu izbūvei.

Patlaban Lucavsalā pie Salu tilta izveidots laukums īslaicīgai auto novietošanai masu pasākumu laikā, kas aprīkots ar videonovērošanas sistēmu, savukārt parka teritorijā celiņi izveidoti ar mulčas segumu.

Turpinot Lucavsalas labiekārtošanu, šogad septiņu mēnešu laikā plānots izbūvēt autostāvvietu un asfaltētus un bruģētus gājēju celiņus Lucavsalas atpūtas zonas teritorijā.

Trešajā kārtā Lucavsalā plānots izveidot arī asfaltētu basketbola laukumu, makšķerēšanas zonu ar laipām, laivu piestātni, estrādes un pārvietojamu tribīņu zonu, suņu pastaigas laukumu, paredzēt vietu Jāņu ugunskuram un peldošajai kafejnīcai, kā arī ieviest citus elementus.

Jautājumu par finansējuma piešķiršanu celiņu asfaltēšanai un bruģēšanai rīt, 4.jūnijā, skatīs Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā.

Latvijā

Pirms nedēļas klajā nāca Latvijas Televīzijas raidījuma “de facto” sižeti par saraksti starp tagad Polijā apcietināto Krievijas juristu Anatoliju Bļinovu un, visticamāk, Leonīdu Ņevzļinu, Izraēlā mītošo miljardieri, kurš ir naftas kompānijas “Jukos” bijušais vadības pārstāvis.

Svarīgākais