Krievijas galvenais Salavecis un Somijas Santa Klauss atklās Ziemassvētku gadatirgu

Šodien plkst.11 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers (LPP/LC) kopā ar Santa Klausu no Somijas un Krievijas galveno Salaveci atklās Ziemassvētku gadatirgu Rīgas Centrāltirgū, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Santa Klauss mērojis ceļu no Rovaniemi, kas atrodas Somijā, Lapzemē, savukārt Krievijas galvenais Salavecis ieradies no senas Krievijas pilsētas Veļikijustjugas.

Gadatirgus apmeklētājus iepriecinās aktīva un plaša izklaides programma. Šodien un 23.decembrī par jautrību rūpēsies aktieris Andris Bērziņš un Lauris Dzelzītis. Būs redzamas gan viduslaiku dejas deju grupas "Ballare" izpildījumā, gan budēļi no folkloras kopas "Dandari", gan bērnu muzikālā teātra "Nianse" izrāde par tirgus tēmu, gan īsta ielas cirka uzstāšanās ar uguns pūtējiem, žonglieriem un neredzētiem pārsteigumiem. Būs iespēja baudīt gardu karstvīnu, liet laimes, zīlēt nākotni un, protams, satikt Ziemassvētku vecīti.

Gadatirgum atvēlēta tirgus centrālā iela un laukums - Prāgas un Nēģu ielā. Gadatirgus darbosies līdz 24.decembrim katru dienu no plkst.8 līdz 18. Savukārt 23.decembrī gadatirgus un Centrāltirgus strādās ilgāk nekā ierasts.

Svarīgākais