Virs "Laimas" pulksteņa uzstādīts eņģelis

© Raitis Plauks F64

Iestājoties tumsai, pabeigta eņģeļa nostiprināšana virs "Laimas" pulksteņa, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Laima" pārstāve Rita Voronkova.

Viņa stāstīja, ka pēc nostiprināšanas eņģelis ir izgaismots, pabeigta "Laimas" pulksteņa rotāšana un iedegtas gaismiņu virtenes, kā arī izgaismota pulksteņa pamatne.

Kā ziņots, šorīt sasalušas tehnikas dēļ dekoratīvā eņģeļa nostiprināšana virs ''Laimas'' pulksteņa Rīgas centrā nebija iespējama.

Uzņēmuma ''Laima'' pārstāvji eņģeli virs pulksteņa novietoja nevis ar pacēlāja palīdzību, kā tas iepriekš bija plānots, bet uzcēla ar stalažu palīdzību.

Dekoratīvā eņģeļa izmērs ir aptuveni pusotrs metrs reiz viens metrs. Eņģelis visu Ziemassvētku laiku būs galvenā pulksteņa rota. Šogad arī īpaši, izmantojot gaismas un citus dekoratīvus elementus, tiks dekorēta pulksteņa daļa un pakāje.

Arī šogad, tāpat kā katru gadu, šo Ziemassvētku rotu pulkstenim sagatavojusi "Laima". Blakus pulkstenim darbosies arī "Laimas" būvētais "Ziemassvētku namiņš", kurā varēs iegādāties "Laimas" ražotos saldumus.

Esošajā vietā "Laimas" pulksteni uzstādīja 1924.gadā ar praktisku nolūku - ļaut rīdziniekiem ierasties darbā precīzi laikā. 1936.gadā pulksteni izdekorēja ar valsts lielākā saldumu ražotāja "Laima" nosaukumu un logotipu. 1999.gadā "Laimas" pulkstenim veica pilnīgu rekonstrukciju, atjaunojot tādu izskatu, kāds tas bija trīsdesmitajos gados. "Laimas" pulkstenis kļuvis ne tikai par uzņēmuma un Rīgas simbolu, bet arī par rīdzinieku un Rīgas viesu iecienītāko satikšanās vietu.

Kā ziņots, šogad "Laima" Ziemassvētku produkcijai radusi jaunus eksporta tirgus Slovākijā, Gruzijā un Azerbaidžānā.

Kokina iepriekš stāstīja, ka jau laikus notika intensīva Ziemassvētku produktu tirdzniecība eksportam. Konteineri ar produktiem šoruden nosūtīti tālākajiem klientiem - ASV, Kanādā un Izraēlā. "Turklāt eksporta tirgiem esam piemērojuši katram tirgum atbilstošu produktu dizainu. Piemēram, Krievijas tirgum paredzēto saldumu dizains būtiski atšķiras no Baltijas valstu tirgum paredzētajiem saldumiem," stāsta Kokina.

Pagājušajā gadā "Laimas" konsolidētais apgrozījums bija 44,96 miljoni latu, kas ir par 5% vairāk nekā 2007.gadā, bet zaudējumi - 1,05 miljoni latu, liecina informācija Uzņēmumu reģistru apkalpojošajā firmā "Lursoft".

"Laimas" mātesuzņēmuma apgrozījums pērn bijis 32 611 914 lati, kas ir 2,5% vairāk nekā 2007.gadā. Mātesuzņēmums pērn nopelnījis 442 885 latus, kas, salīdzinot ar 2007.gadu, ir gandrīz trīs reizes mazāk. 2007.gadā uzņēmums nopelnīja 1 201 156 latus, kas bija par 4% mazāk nekā 2006.gadā.

Kā ziņots, "Laimas" akcijas pieder Zviedrijas uzņēmumam "NP Confectionary AB".

Svarīgākais