N.Ušakovs un Siguldas mērs parakstīs nodomu protokolu par gatavošanos Eiropas kultūras galvaspilsēt

Pirmdien, 21. decembrī plkst. 10.30 Siguldas Kamaniņu un bobsleja trasē (Šveices ielā 13) Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics parakstīs abu pilsētu nodomu protokolu par gatavošanos Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam, kā arī sveiks pirmos 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas vēstnešus – sportistus Martinu un Tomasu Dukurus.

Pēc tam abu pilsētu mēri kopā ar sportistiem dosies kopīgā braucienā bobsleja trasē, simboliski aizsākot gatavošanos līdz šim vērienīgākajai kultūras „olimpiādei” Latvijā – Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam. Nodomu protokola parakstīšanā klātesošos priecēs arī Siguldas „Zaļais koris”.

Rīgas un Siguldas nodomu protokols paredz vienošanos par svarīgākajiem sadarbības principiem un virzieniem Eiropas kultūras galvaspilsētas statusa nodrošināšanā 2014.gadā. Lai augstvērtīgi sagatavotos šim notikumam, nodrošinot ilgtermiņa ieguvumus pilsētām, iedzīvotājiem un valstij kopumā, abas puses vienosies par plašu iedzīvotāju iesaisti Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumos. Rīga un Sigulda laikā līdz 2014. gadam uzsvērs katra cilvēka radošo spēju nozīmi, pievērsīs uzmanību kultūras jomas mijiedarbībai ar citām nozarēm, kā arī meklēs jaunas saskarsmes formas starp dažādām sabiedrības grupām.

Īpaša uzmanība nodomu protokolā pievērsta arī pilsētu nepieciešamībai strādāt pie viesmīlības politikas īstenošanas pilsētas infrastruktūras pilnveidošanā, un iedzīvotājiem un viesiem ērtu un draudzīgu pakalpojumu sniegšanā. Tāpat pilsētas apņemas veicināt ilglaicīgu pilsētvides plānošanu un izaugsmi jaunajās ekonomiskajās aktivitātēs publiskās/privātās partnerības jomā un radošajā industrijā.

Sadarbībā ar valsts institūcijām pilsētas apņemsies izmantot visas iespējas, lai ar 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu panāktu pēc iespējas plašāku Rīgas, Siguldas novada un Latvijas atpazīstamību pasaulē.

Svarīgākais