Pa Mežaparku staigā alnis

© publicitātes

Kultūras un atpūtas parka „Mežaparks” teritorijā 22. maijā ap plkst. 8.00 redzēts alnis. Spriežot pēc pēdām un aculiecinieku apraksta, tas bijis paliela auguma aļņu bullēns. Šis ir jau otrais gadījums, kad „Mežaparkā” redzēts alnis –arī 2012. gada maijā parka teritorijā bija iemaldījies aļņu teļš.

Tā kā aļņi ir lieliski peldētāji, iespējams, ka dzīvnieks Mežaparkā nonācis, pārpeldot Ķīšezeru. Aļņiem mazuļi dzimst maija beigās un jūnija sākumā un uzturas kopā ar māti līdz brīdim, kad tai piedzimst nākamie mazuļi. Tāpēc šis alnis visdrīzāk ir gadu vecs un nupat kā nošķirts no mātes.

SIA „Rīgas meži” lūdz „Mežaparka” apmeklētājus būt uzmanīgiem un dzīvniekam bez vajadzības netuvoties. Tāpat ieteicams uzmanīt bērnus un turēt saitē suņus. Alnis ir miermīlīgs dzīvnieks un cilvēkam neuzbrūk, ja neskaita aļņu mātes, kuras aizstāv savus mazuļus. Taču pārbiedēts dzīvnieks var uzvesties visai neaprēķināmi. Ieteicams uzmanīties arī autovadītājiem – aļņi apzinās, ka ir lieli dzīvnieki, un no automašīnām diez ko nebaidās.

Alnis ir vislielākais dzīvnieks Latvijā. Tas var sasniegt divu metru augstumu līdz skaustam, gandrīz trīs metru garumu un 300-350 kg svaru. 

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.