Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Mēs skriesim! Un tu?

© f64

Jau šajā nedēļas nogalē tūkstošiem aktīvu, sportisku cilvēku dosies Rīgas ielās, lai piedalītos grandiozajā Nordea maratonā. Viņu vidū būs arī Mediju Nama komanda!

Viens no mums skrien pusmaratonu 21 kilometra garumā. Ģirts Pommers, kurš ikdienā rūpējas par portāla nra.lv saturu, saka, ka viņš šo nebūt ne vieglo distanci plāno pieveikt mazāk kā divām stundām. Savukārt pārējie kolēģi iecerējuši skriet gan 5, gan 10 kilometru distances.

Plānots, ka 18.maijā Eiropas kultūras galvaspilsētas maratonā startēs apmēram 23 000 skrējēju. 10 kilometru distance, kas 2014.gadā piedzīvojusi vislielāko pieaugumu, pulcēs gandrīz 6000 skrējēju, savukārt maratona un pusmaratona distancēs kopā svētdienas rītā startēs vairāk nekā 5000 dalībnieku. Vidējo un garo distanču izaugsme nebūtu iespējama bez 5 kilometru distances, kas arī 2014.gadā būs vispopulārākā, pulcējot vairāk nekā 12 000 dalībnieku.

Pusmaratonā startēs arī Latvijas labākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka, bet maratona distancē viens no sacensību favorītiem būs Latvijas rekordists Valērijs Žolnerovičs.