Ap 100 aktīvistu pie Saeimas protestēja pret reformām mazākumtautību skolās

Aptuveni 100 Krievu skolu atbalsta štāba aktīvisti šodien pulcējās pie Saeimas, protestējot pret reformām mazākumtautību skolās, kā arī politisko cenzūru un aizliegumu raidīt TV kanālu "RTR".

Piketētājiem rokās bija dažādi plakāti, piemēram, "Ja Straujumai nepatīk Latvijas krievi, viņa var braukt pie papuasiem. Tur točno krievu nav", "Valoda līdz Kijevai novedīs", "Satversmes 100.pants: cenzūra it kā ir aizliegta. Un kā ar RTR?". Tāpat piketētājiem rokās bija Krievijas karogs, kā arī karogs Georga lentītes krāsā. Dažiem no viņiem arī pie apģērba bija piespraustas Georga lentītes.

Uz piketu bija ieradusies arī Latvijas Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka, kā arī štāba aktīvists Jakovs Pliners, partijas "Par dzimto valodu" valdes loceklis Ilarions Girs un organizācijas "Apvienība pret nacismu" līderis Josifs Korens.

Pēc Plinera aicinājuma sanākušie krieviski skandēja "Kauns Straujumas kundzei", "Nē - cenzūrai" un "Rokas nost no krievu skolām''.

Šis pasākums pie Saeimas ilga aptuveni stundu, tā laikā klātesošie klausījās dažādu aktīvistu uzrunas, kurās ik pa brīdim tika aicināti ik pa laikam izkliegt dažādus saukļus. Uzrunās arī bija izteikti aicinājumi Eiropas Parlamenta vēlēšanās atbalstīt Ždanoku. Pēc plkst.17 pasākums beidzās un piketētāji izklīda.

Pasākums neizsauca lielu garāmgājēju interesi, arī neviens no deputātiem pie protestētājiem nebija iznācis. Pasākumu uzraudzīja liels skaits policistu.

Šis ir sestais mītiņš četru mēnešu laikā, kad ar valdības darbu saistībā ar mazākumtautībām, konkrēti - krievvalodīgajiem, neapmierinātais Krievu skolu atbalsta štābs un tā atbalstītāji iziet ielās.

Svarīgākais