Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Labdarības koncertā vāks līdzekļus mazajiem paliatīvās aprūpes pacientiem

© F64

Šodien Rīgas Domā notiks Mātes dienai veltīts labdarības koncerts, kurā vāks līdzekļus mazajiem paliatīvās aprūpes pacientiem, aģentūru LETA informēja Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja Anda Jansone.

Koncerts "Uzzied eņģeļu koks" būs kā atbalsts, pateicība un uzmundrinājums visām māmiņām, bet jo īpaši tām, kuru bērni slimo ar kādu neizārstējamu slimību.

Koncerta laikā gūtie ziedojumi tiks izlietoti tam, lai mazie slimnieki varētu pavadīt viņiem atvēlēto laiku nevis slimnīcā, bet ģimenes lokā kopā ar sev mīļajiem un tuvajiem cilvēkiem, ģimenei saņemot paliatīvo aprūpi mājās. Kā norādīja Jansone, viens no veidiem, kas palīdz šādām ģimenēm, ir bērnu paliatīvās aprūpes speciālistu nodrošinātā palīdzība mājās. Tas nozīmē, ka bērni var turpināt dzīvot ierastajā vidē, kopā ar saviem tuviniekiem, saņemot ārsta, medicīnas māsas, sociālā darbinieka, psihologa, psihoterapeita un kapelāna palīdzību.

Labdarības koncertā piedalīsies Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņi un ērģelnieks Tālivaldis Deksnis. Programmā ir iekļauti skaņdarbi vijolei, ērģelēm, klavierēm, čellam, sitaminstrumentam marimbai un klavierēm. Uzstāsies arī vokālais ansamblis, saksofonu kvartets, kokļu kvartets un ērģelnieki.

Akcijas "Eņģeļu koks" pirmais labdarības koncerts notika pagājušā gada Ziemassvētkos, pulcējot aptuveni 700 interesentu un raisot sabiedrībā lielu interesi. "Toreiz redzējām, cik ļoti skaņdarbi uzrunā arī mūsu aprūpē esošos bērnus. Mūzika un māksla ir dvēseles maize, kas spēcina visus cilvēkus, arī tos, kuru ķermenis cīnās ar slimības uzliktajiem ierobežojumiem. Lai godinātu stiprās mammas un iepriecinātu viņu atvasītes, radās doma rīkot koncertu arī Mātes dienā. Ceram, ka šādi labdarības koncerti divreiz gadā kļūs par skaistu tradīciju," pauž Jansone.