Opozīcija pārmet nelietderīgus tēriņus Rīgas 2010.gada budžetā

Debatējot par 2010.gada budžetu, šodien Rīgas domes opozīcijas deputāti norādīja uz, viņuprāt, dažādiem nelietderīgiem tēriņiem.

Partijas "Jaunais laiks" (JL) frakcijas vadītājs Edgars Jaunups uzsvēra, ka sagatavotais budžets esot "traģisks", turklāt opozīcijas priekšlikumi netiekot izskatīti pēc būtības.

Tāpat Jaunups kritizēja Rīgas tūrisma veicināšanas programmu, norādot, ka miljons latu šogad izlietots nelietderīgi, bet nākamgad plānots tikpat nelietderīgi izlietot vēl divus miljonus latu.

"Dome ir iztērējusi miljonu latu, un par šo summu "Live Riga" mājaslapu apmeklējuši tikai 9000 cilvēku no Krievijas. Būtu katram izdalīts pa dolāram, vairāk apskatītos," ironizēja Jaunups.

Projektu "Live Riga" izsmēja arī "Pilsoniskās savienības" (PS) deputāts Jānis Mārtiņš Zandbergs, paužot uzskatu, ka tā reklāmas sauklis "Easy to go" nozīmējot "viegli kakājas".

Zandbergs arī atzīmēja, ka šis projekts esot vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) vadībā veikta "airBaltic" lobēšana un finansēšana. "Šlesers ir labs cilvēks, bet viņš nedrīkst būt klāt, kad dala budžeta naudu," sacīja deputāts.

Domniece Ieva Akuratere (PS) aicināja nepārtraukt kultūras dzīvi pilsētā un mudināja nevis piešķirt finansējumu vienreizējiem un spožiem projektiem, tādiem kā "Staro Rīga", bet gan novirzīt līdzekļus ikdienas kultūras dzīves nodrošināšanai.

"Lai labāk Rīgu sauc par Mazo Parīzi, nevis par Maskavas mazo Lasvegasu," teica Akuratere.

Deputāte Lita Beire (JL) aicināja piešķirt papildus nelielu finansējumu kultūras darbiniekiem un kolektīviem, savukārt Antra Sakne (PS) aicināja samazināt algas Birokrātijas apkarošanas centram un līdzekļus novirzīt invalīdu vajadzībām.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) domes sēdes sākumā opozīcijas priekšlikumus nokritizēja, bet atzina, ka dažus varētu pieņemt pavasarī, veicot budžeta grozījumus.

Svarīgākais