Rīgā sabiedriskais transports šodien kursēs pēc brīvdienu grafika; par autostāvvietām nebūs jāmaksā

© F64

Rīgā šodien sabiedriskais transports kursēs pēc brīvdienu grafika, savukārt pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" apsaimniekotās stāvvietas būs pieejamas bez maksas, izņemot pazemes stāvvietu pie Kongresu nama, informēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Pasažieriem, kuri ir iegādājušies braukšanas biļetes darba dienām, jāņem vērā, ka braukšanas biļetes, kas paredzētas darba dienām, šodien nebūs derīgas.

Pilnsabiedrības "Rīgas mikroautobusu satiksme" minibusi šodien kursēs pēc svētdienai paredzētā saraksta, vienlaikus šonakt tiks nodrošināts arī nakts transports.

"Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centri šodien būs slēgti, izņemot centru Spīķeru ielā 1, kas būs atvērts no plkst.10 līdz 16.

Kā ziņots, no šodienas līdz 5.maijam, kā arī 10.maijā Rīgā tiks veiktas izmaiņas sabiedriskā transporta, autostāvvietu un klientu apkalpošanas centru darbībā, kā arī darba dienu braukšanas biļešu lietošanas kārtībā.

Līdz 5.maijam "Rīgas satiksmes" autobusi, tramvaji, trolejbusi kursēs pēc brīvdienu grafika, savukārt 10.maijā, kas ir pārceltā darba diena, - pēc darba dienu grafika. Minibusi no 1. līdz 5.maijam kursēs pēc svētdienai paredzētā saraksta, savukārt 10.maijā - pēc sestdienai paredzētā grafika.

Pasažieriem, kuri ir iegādājušies braukšanas biļetes darba dienām, jāņem vērā, ka šodien, rīt un 5.maijā braukšanas biļetes, kas paredzētas darba dienām, nebūs derīgas. Savukārt 10.maijā biļetes, kas paredzētas darba dienām, varēs izmantot.

Lai pasažieriem būtu ērtāk nokļūt uz un no pasākumu norises vietām, svētdien, 4.maijā, pēc plkst.23 atsevišķos maršrutos tiks nodrošināti sabiedriskā transporta papildu reisi. Saistībā ar svētku pasākumiem Lucavsalā 40.maršruta autobusi uzņems un izlaidīs pasažierus pieturvietā "Lucavsala", turklāt atsevišķos maršrutos dienas laikā tiks nodrošināti lielākas ietilpības transporta līdzekļi.

4.maijā pēc plkst.23 atsevišķos maršrutos tiks nodrošināti sabiedriskā transporta papildu reisi 4., 5., 6., 7. un 11.tramvaja maršrutā, 12., 23., 26., 37. un 52. autobusa maršrutā, 14., 15., 17., 18. un 22.trolejbusa maršrutā. Pārējos sabiedriskā transporta maršrutos reisu skaits pēc plkst.23 ir pietiekams, lai visus pasažierus nogādātu uz mikrorajoniem, norāda Zaķis.

Nakts satiksmes maršruti tiks organizēti naktī no 1. uz 2.maiju, naktī no 2. uz 3.maiju un naktī no 3. uz 4.maiju. Nakts satiksmes maršrutos, kurus kopš 4.aprīļa apkalpo pilnsabiedrība "Rīgas mikroautobusu satiksme", biļeti var iegādāties tikai pie transporta līdzekļa vadītāja, un biļetes cena ir 1,50 eiro.

Plašāku informāciju par "Rīgas satiksmes" piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt mājaslapā "www.rigassatiksme.lv" vai sociālajos tīklos "twitter", "facebook", "draugiem.lv".

Svarīgākais