Esplanādē svinēs 10.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās ES

Svinot 10.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES), 1.maijā visas dienas garumā kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" notiks daudzveidīga kultūras un izklaides programma visai ģimenei "Daudz laimES!", aģentūru LETA informēja Eiropas Savienības (ES) mājā.

Pasākuma laikā kultūras vasarnīca "Esplanāde 2014" pārvērtīsies par Eiropas māju, kurā būs gan viesistaba, gan bērnistaba, virtuve un sporta zāle.

Ģimenēm un bērniem dažādas norises plānotas jau no plkst.12, kad Esplanādē varēs noskatīties animācijas filmu programmu, bet vēlāk sekos "Dirty Deal Teatro" izrāde "Kā saule gadījās" un Latvijas Leļļu teātra aktieru koncerts.

Līdztekus radošajās darbnīcās ģimenes un paši jaunākie pasākuma apmeklētāji varēs izkrāsot ES valstu pasakas, uzmeistarot sev svētku vējdzirnaviņas un uzzināt par dažādu Eiropas valstu simboliem, piedalīties leļļu animācijas filmiņas veidošanā, kā arī izgreznot un peldināt kuģīšus.

Kultūras dienas papildinās Laimas Jansones un DJ Monsta koncerts, kā arī grupas "Elektrofolk" uzstāšanās, savukārt, tuvojoties vakaram, klausītājus ar eiropeiskām melodijām sola priecēt kvartets "Brokastis četratā" un soliste Aija Vītoliņa, čellu grupa "Da Gamba", kā arī "Mirage Jazz Orchestra".

Eiropas mājas sporta zālē ikkatrs tiks aicināts piedalīties savdabīgā akcijā: minoties uz velotrenažieriem, visiem kopā dienas laikā aizceļot līdz Briselei, savukārt Eiropas mājas virtuve piedāvās nogaršot dažādu Eiropas valstu ēdienus.

Līdzās dažādām atrakcijām un koncertiem Eiropas mājas viesu istabā varēs iegūt noderīgu informāciju par ES, uzzināt par gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kā arī atraktīvā veidā izzināt dažādas nopietnas tēmas.

Dienas laikā savā skatījumā par 10 ES pavadītajiem gadiem dalīsies gan sabiedrībā populāri mākslinieki, mūziķi un sportisti, gan amatpersonas.

No 1.maija līdz 10.maijam kultūras vasarnīcu "Esplanāde 2014" rotās 12 zvaigznes, tādējādi ikkatram pasākuma apmeklētājam un ikdienas garāmgājējam atgādinot par Latvijas kā ES dalībvalsts 10.gadskārtu.

Pasākumu "Daudz laimES" rīko Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un nodibinājums "Rīga 2014".

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais