Iļģuciema cietuma ieslodzītās virtuāli iepazīsies ar LNB

© F64

Šodien Iļģuciema cietumā norisināsies pasākums no cikla "Rīga 2014 Eiropas galvaspilsētas atspulgi Iļģuciema cietumā", kurā notiesātās sievietes tiksies ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) darbiniekiem un virtuāli iepazīsies ar "Gaismas pili", aģentūru LETA informēja Ieslodzījumu vietu pārvaldes preses pārstāve Ināra Makārova.

Virtuālajā vidē ieslodzītās varēs uzzināt par bibliotēkas piedāvātajiem pakalpojumiem un plānotajiem kultūras pasākumiem. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Makārova, pasākuma mērķis ir ieinteresēt ieslodzītās pēc soda izciešanas kļūt par regulārām bibliotēkas apmeklētājām.

Tāpat tikšanās laikā cietums savā īpašumā saņems 100 grāmatas no LNB krājumiem.

Pasākumu sadarbībā ar nodibinājumu "Rīga 2014" organizē Kristīgās izglītības audzināšanas programmas "Mirjama" vadītāja Rudīte Losāne. Kultūras galvaspilsētas atspulgi Iļģuciema cietumā paredzēti visa gada garumā - maijā norisināsies pasākums "Rīgas gleznas", bet augustā - "Rīgas grāmata". Savukārt rudens sākumā, proti, septembrī paredzēts kultūras notikums "Rīgas teātris", bet oktobrī - "Rīgas mūzika".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.