"Laimas" pulkstenis iegūs vēl nebijušu Ziemassvētku rotu

18.decembrī plkst.11 sāksies operācija ar kodētu nosaukumu "Eņģeļa nolaišanās virs Laima pulksteņa", informē AS "Laima" mārketinga vadītāja Dace Kokina.

Tās laikā, izmantojot montāžas tehniku, virs "Laima" pulksteņa "ieradīsies" eņģelis. Kā liecina saskaņotais operācijas plāns, tā izmēri būs ne mazāki kā 1,5x 1 metrs. Eņģelis visu Ziemassvētku laiku būs galvenā pulksteņa rota. Šogad arī īpaši, izmantojot gaismas un citus dekoratīvus elementus, tiks dekorēta pulksteņa daļa un pakāje.

Arī šogad, tāpat kā katru gadu, šo Ziemassvētku rotu pulkstenim sagatavojusi AS "Laima". Blakus pulkstenim tuvākajās dienās darbu sāks arī AS "Laimas" būvētais "Ziemassvētku namiņš".

Esošajā vietā "Laimas" pulksteni uzstādīja 1924.gadā ar praktisku nolūku - ļaut rīdziniekiem ierasties darbā precīzi laikā. 1936.gadā pulksteni izdekorēja ar valsts lielākā saldumu ražotāja "Laima" nosaukumu un logotipu. 1999.gadā "Laimas" pulkstenim veica pilnīgu rekonstrukciju, atjaunojot tādu izskatu, kāds tas bija trīsdesmitajos gados. "Laimas" pulkstenis kļuvis ne tikai par uzņēmuma un Rīgas simbolu, bet arī par rīdzinieku un Rīgas viesu iecienītāko satikšanās vietu.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais