Vairākos Rīgas tramvajos nedarbojas apsildes sistēmas

Vairāku Rīgas tramvaju salonos šorīt nedarbojās apsildes sistēmas, tādēļ pasažieri sūdzas par salšanu.

Apkure nedarbojās, piemēram, vairākos 6. un 11.maršruta tramvajos.

"Tā biju nosalusi, ka no tramvaja drīzāk izkritu, nekā izkāpu," savu sašutumu šorīt pauda viena no pasažierēm. "Kā tai "Rīgas satiksmei" nav kauna prasīt vairāk naudas, ja mums tā jāsalst!"

Jau ziņots, ka, iestājoties aukstākam laikam, Rīgas tramvaju pasažieri regulāri pauž neapmierinātību ar apkures režīmu transportlīdzekļos. Kā novēroja aģentūra LETA, sildierīces dažādos tramvajos darbojas atšķirīgi.

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" zemo temperatūru tramvajos parasti skaidro gan ar lielo durvju platību, pa kuru izplūst siltums, gan ar to, ka vairāki tramvaji ir novecojuši.

Transportlīdzekļu vadītājam sildītājs jāieslēdz, ja gaisa temperatūra ir pazeminājusies līdz plus 7 grādiem, izvēloties attiecīgo apsildes režīmu, aģentūru LETA iepriekš informēja "Rīgas satiksme".

Par neērtībām sabiedriskajā transportā pasažieriem vajadzētu ziņot "Rīgas satiksmei", sūtīt informāciju pa pastu vai arī zvanīt uz bezmaksas informācijas tālruni 80 001 919. Iepriekš būtu vēlams piefiksēt braukšanas datumu un laiku, virzienu, kā arī transportlīdzekļa garāžas numuru, kas redzams transporta līdzekļa salonā.

Šorīt Rīgā gaisa temperatūra bija mīnus 13 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras informācija.