Rīgā sniega dēļ turpina ievērojami kavēties sabiedriskais transports

Piesnigušo ielu un avāriju dēļ Rīgā šodien turpina ievērojami kavēties gan sabiedriskais, gan privātais transports.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja "Rīgas satiksmes" Informācijas daļas vadītāja Liene Rumpane, vēl ap plkst.8 sabiedriskais transports kursējis normāli, bet pēc tam sākušies lieli sarežģījumi un kavējumi strauji pieauguši. Lielākie kavējumi sasnieguši pat stundu

Patlaban autobusi un trolejbusi no grafika atpaliek par 40-50 minūtēm. Vairāk kavējas transports, kam jāšķērso Vanšu tilts, raitāka satiksme ir uz Akmens tilta.

Rumpane pieļāva, ka sastrēgumi šovakar varētu pieaugt.

Rīgas domes Satiksmes vadības centra operators Jānis Vahers aģentūrai LETA pastāstīja, ka Vanšu tilts virzienā uz centru esot pieblīvēts visu dienu, savukārt Akmens tilts esot samērā brīvs.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra laika prognozes liecina, ka Rīgā šonakt varētu spēcīgi snigt.

Rīgas ielu un tiltu attīrīšanā no sniega šodien iesaistītas 46 tehnikas vienības - specializētās kaisīšanas mašīnas un traktortehnika, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Rīgā ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem sāka plkst.2.45 naktī, darbi turpinās joprojām.

Atbilstoši finansiālajām iespējām ar pretslīdes materiāliem tiek apstrādātas pilsētas maģistrālās ielas.

Departaments atgādina: kaut arī ar pretslīdes materiālu palīdzību brauktuvju slīdamība pēc iespējas tiek mazināta, tomēr sala un sniega apstākļos jārēķinās ar brauktuves slīdamību, apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Tāpēc departaments iesaka autovadītājiem ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Sala un sniega apstākļos, kad cilvēki brauc uzmanīgāk, arī kopējā satiksmes plūsma pilsētā ir lēnāka. Tāpēc departaments aicina iedzīvotājus ziemas periodā rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā vasaras sezonā. Būtiskus satiksmes plūsmas traucējumus rada autoavārijas, kas kavē arī ielu uzturēšanas tehnikas piekļuvi un darbu veikšanu plānotajos maršrutos.

Ielu uzturēšanas darbus Rīgā nodrošina AS "Ceļu pārvalde", SIA "Pilsētas Eko serviss", KS "RT ROAD", savukārt tiltu uzturēšanu - SIA "Rīgas tilti".

Svarīgākais