Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Notiks ģimenes diena par Rīgas seno ostu, kuģiem un jūrasbraucējiem

© F64

Šodien Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā (RVKM) notiks ģimenes diena par Rīgas seno ostu, kuģiem un jūrasbraucējiem, aģentūru LETA informēja RVKM sabiedrisko attiecību speciāliste Ingrīda Lukašēviča.

Tematiskajā ekskursijā lieliem un maziem apmeklētājiem "Kuģi un kuģniecība Baltijas jūrā no senatnes līdz šodienai" muzeja gids gan stāstīs par baltiešu seno nodarbošanos - kuģošanu, gan iepazīstinās ar vairākiem interesantiem muzeja krājuma priekšmetiem, kuru stāsti uzvēdī jūras, upju un darvas smaržu. Pulcēšanās uz ekskursiju - muzeja vestibilā. Plkst.12 un plkst.14 notiks ekskursijas latviešu valodā, savukārt plkst.15.30 - krievu valodā.

Bērniem būs iespējams darboties arī Radošajā darbnīcā, kas būs atvērta muzeja Izstāžu zālē. Ikviens savus iespaidus, idejas un sapņus par Rīgu kā ostu, par kuģiem, jūrniekiem, tirgotājiem un ceļotājiem, kas mūsu pilsētā darbojušies pagātnē vai dara to šodien, varēs izteikties radošajā valodā, piedaloties jauno Rīgas celtnieku darbnīcā "Būvē seno Rīgas ostu, izmantojot Pirātu lādē atrodamās lietas!", kā arī jauno mākslinieku darbnīcā "Zīmē, izkrāso vai izveido savu seno kuģi!".