Aicina informēt par bedrēm Rīgas ielās

Jau ceturto gadu Rīgas iedzīvotāji tiek aicināti informēt par pamanītajām bedrēm ielās, uz tiltiem un satiksmes pārvadiem. Ja iespējams, pašvaldības Satiksmes departaments lūdz pievienot arī foto.

 Par bedrēm var ziņot, zvanot uz bezmaksas tālruni 80003600 vai informējot sociālajā tīklā twitter.com/rdsvc. Bedrīšu anketu var aizpildīt arī Satiksmes departamenta mājaslapā: http://www.rdsd.lv/?ct=bedriites.

Informācija par bedrēm publiskās lietošanas ielās tiks nodota ielu uzturēšanas uzņēmumiem, bet informācija par bedrītēm iekškvartālos – attiecīgajai izpilddirekcijai. Iepriekšējos gados departamenta mājaslapā tika ievietota informācija gan par remontējamām bedrēm, gan arī par konkrētu vai aptuvenu remonta laiku, un iedzīvotāji varēja pārliecināties, vai tā tiešām notiek. Arī šogad šī kārtība tiks saglabāta.

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ilze Dišlere informē, ka pavasarī, kad gaisa temperatūra paaugstinās, bedres veidojas straujāk nekā ziemas

sezonā, īpaši ielās ar novecojušu asfaltbetona segumu un augstu satiksmes intensitāti. Bedru dēļ laiku pa laikam ir jānosaka braukšanas ātruma ierobežojumi.

Ziemā, izmantojot aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģiju, jau ir veikta atsevišķu bīstamāko avārijas bedru aizlāpīšana. Kopumā ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi janvārī un februārī veikuši avārijas bedru labošanu 4340 kvadrātmetru platībā. Masveida bedru likvidēšanai nepieciešama pastāvīga diennakts gaisa temperatūra – vismaz pieci grādi virs nulles, kad, izmantojot karsto asfaltbetonu, var veikt kvalitatīvus bedru remontdarbus.

Pagājušajā gadā ielu seguma periodiskā atjaunošana veikta 15 galvaspilsētas ielās 80 080 m2 platībā, rekonstrukcija 255 624 m2 platībā, ielas ar grants segumu labotas 607 329 m2 platībā, bruģa segums labots un atjaunots 9022 m2 platībā. Savukārt pērngada akcijas Bedre? Ziņo! ietvaros gada laikā novērstas bedres un atjaunots segums 82 804 m2 platībā.

Svarīgākais