Rīgā ielas tīra 46 mašīnas un traktori

Rīgā ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem šodien uzsāka pulksten 2.45 naktī, un darbi turpinās joprojām.

Kopumā darbu veikšanā ir iesaistītas 46 tehnikas vienības - specializētās kaisīšanas mašīnas un traktortehnika, nra.lv informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Prauliņa.

Atbilstoši finansiālajām iespējām ar pretslīdes materiāliem tiek apstrādātas pilsētas maģistrālās ielas.

Kaut arī ar pretslīdes materiālu palīdzību brauktuvju slīdamība pēc iespējas tiek mazināta, tomēr sala un sniega apstākļos jārēķinās ar brauktuves slīdamību, apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Tāpēc departaments iesaka autovadītājiem ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Sala un sniega apstākļos, kad cilvēki brauc uzmanīgāk, arī kopējā satiksmes plūsma pilsētā ir lēnāka. Tāpēc departaments aicina iedzīvotājus ziemas periodā rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā vasaras sezonā. Būtiskus satiksmes plūsmas traucējumus rada autoavārijas, kas kavē arī ielu uzturēšanas tehnikas piekļuvi un darbu veikšanu plānotajos maršrutos.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra laika prognozes liecina, ka Rīgā turpinās snigt arī dienas otrajā pusē un naktī.

Latvijā

Tuvākajā diennaktī debesis virs Latvijas būs diezgan skaidras un naktī austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz -4 grādiem, bet sestdien dienā atkal būs mēreni silts, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Svarīgākais