Grīziņkalns pārvērtīsies pēc gada

© F64

Šogad jūlijā ir paredzēts uzsākt Grīziņkalna parka un Ziedoņdārza rekonstrukciju. Tā ilgs gadu, bet pēc tam iedzīvotāji iegūs ne tikai sakoptāku, bet arī drošāku un labiekārtotu vidi.

 Tiks rekonstruētas Lienes iela, Pļavas iela, Zaķu iela un Sparģeļu iela, bet Terēzes ielā, Alauksta ielā, Laboratorijas ielā, Vārnu ielā, Lauku ielā, Zvaigžņu ielā, Augšielā, J. Asara ielā, Krāsotāju ielā tiks pārbūvēts apgaismojums.

Pērc projekta īstenošanas uzstādīs videonovērošanas kameras, nodrošinot pieslēgumu pie Rīgas pašvaldības policijas centrāles. Rīgas dome īsteno trīs parku – Grīziņkalna parka, Ziedoņdārza un Miera dārza – rekonstrukcijas projektu. To kopējās atjaunošanas izmaksas plānotas 9,4 miljoni eiro, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli. Miera dārza atjaunošanas projekts pagaidām ir iepirkuma stadijā, konkrētas izmaksas un darbu pabeigšana būs zināmas pēc konkursa noslēgšanās.

Grīziņkalna parkā tiks atjaunots gājēju celiņu segums, ierīkots veloceliņš un suņu pastaigu laukums, atjaunotas atbalsta sienas, kāpnes, estrāde un bradājamie ūdens baseini, uzstādīti dekoratīvi vīteņaugu režģi un arkas, izvietotas tūrisma norādes, iekārtota publiskā tualete.