Brīdina par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem Rīgā

Rīt Rīgā gaidāmā sniega dēļ var būt apgrūtināti braukšanas apstākļi, tādēļ Satiksmes departaments aicina izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu distanci.

Prakse liecina, ka nokrišņu apstākļos kopējā satiksmes plūsma pilsētā ir lēnāka, tāpēc departaments aicina iedzīvotājus rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku, nekā ierasts.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra laika prognozes liecina, ka trešdien Rīgā gaidāms sniegs un dienā pat stiprs sniegs, ceļi būs slideni.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā strādās diennakts dežūrrežīmā, lai nepieciešamības gadījumā operatīvi sāktu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem. Galvenā uzmanība tiks pievērsta pilsētas maģistrālajām ielām, pa kurām kursē sabiedriskais transports.

Departaments atgādina: kaut arī ar pretslīdes materiālu palīdzību brauktuvju slīdamība pakāpeniski tiek mazināta, tomēr sala un sniega apstākļos jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu.

Pretslīdes materiāli uz uzsnigušo sniega kārtu vai apledojumu iedarbojas pakāpeniski, un pastāvīgas snigšanas apstākļos sniega kārta uz brauktuves arvien atjaunojas. Tāpēc būtiski uzlabot ceļa apstākļus ir iespējams tikai pēc snigšanas beigām.

Departaments arī aicina autovadītājus dot ceļu ielu uzturēšanas tehnikai, lai tā varētu veikt brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

Ielu uzturēšanas darbus Rīgā nodrošina AS "Ceļu pārvalde", SIA "Pilsētas Eko serviss", KS "RT ROAD", savukārt tiltu uzturēšanu - SIA "Rīgas tilti".

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais