Latvijas karavīri atgriežas no starptautiskās operācijas Afganistānā

16.decembrī starptautiskajā lidostā ''Rīga'' notiks iepriekšējā Latvijas kontingenta Afganistānā svinīgā sagaidīšanas ceremonija.

Karavīrus mājās sagaidīs aizsardzības ministrs Imants Lieģis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs, kā arī citas bruņoto spēku amatpersonas. Radi un draugi ar karavīriem tiksies jau Ādažu bāzē.

Jau ziņots, ka Latvijas kontingenta rotācija notiek no 1.decembra līdz 5.janvārim, uz operāciju rajonu dodoties vairākās grupās. 1.decembrī uz Afganistānu devās 37 karavīri, 8.decembrī - 96 karavīri, bet 5.janvārī turp dosies vēl četri karavīri.

Patlaban NATO vadītajos Starptautiskajos drošības atbalsta spēkos Afganistānā (ISAF) sastāvā dien vairāk nekā 170 Latvijas karavīri, no kuriem 34 karavīri dienesta pienākumus pilda kopējā Latvijas un ASV Operacionālās sadarbības padomnieku grupā, veicot Afganistānas Nacionālās armijas vienības vadības un karavīru apmācību šīs valsts austrumu provincēs.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.