Žurnālistus iepazīstinās ar iespējām ierobežot nabadzību

18.decembrī notiks informatīvs pasākums par Eiropas gadu cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību.

Pieņemot Lisabonas stratēģiju, Eiropas Savienība (ES) politiski apņēmās "izšķirīgi ietekmēt nabadzības izskaušanu". 2010.gads ir noteikts par Eiropas gadu cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību. Lai iepazīstinātu ar to, kā ES, valsts, pašvaldības un nevalstiskās organizācijas (NVO) piedāvā risināt nabadzības un sociālās atstumtības problēmas, EK pārstāvniecība Latvijā un Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls aicina žurnālistus dažu stundu izbraukumā.

Pasākums parādīs žurnālistiem NVO, pašvaldību, valsts un ES dotās iespējas, lai nodrošinātu pirmās nepieciešamības lietas cilvēkiem - pajumti, iekļaušanos sabiedrībā, pārtiku, apģērbu, dzīvokli, emocionālu un krīžu atbalstu, iesaistīšanos sabiedrībai derīgos pasākumos, lai celtu pašapziņu un kvalifikāciju un parādītu izglītošanās iespējas, kas veicinātu nodarbinātību. Brauciena maršruts sniegs ieskatu realitātē un pozitīvos risinājumos, par kuriem stāsta organizāciju vadītāji.

Izbraukuma laikā plānots pabūt biedrības "Rīgas pilsētas "Rūpju bērns"" dienas centrā (iepazīstinās biedrības izpilddirektors Māris Grāvis), Latvijas Samariešu apvienības grupu dzīvoklī (izrādīs direktors Andris Bērziņš) un Ķengaraga filiālbibliotēkā (iepazīstinās Rīgas Centrālās bibliotēkas vadītāja Dzidra Šmita).

Brauciena laikā ar pārtikas paku iepazīstinās Latvijas Sarkanā Krusta ģenerālsekretārs Valdis Nagobads, par palīdzību ģimenēm informēs Latvijas Mazturīgo atbalsta biedrības „Dace" valdes priekšsēdētāja Dace Dmitrijeva, par krīžu atbalstu - biedrības „Skalbes" direktore Dace Beināre, par sociāli izstumtu bērnu integrēšanas programmām - "IMKA Latvija" prezidente Gunta Kelle, par iespējām iekļauties sabiedrībā - Latvijas sieviešu invalīdu asociācijas "Aspazija" prezidente Ilze Laine, par nevalstiskas bibliotēkas darbu sabiedrības integrācijā - biedrības "Ziemeļu kaija" priekšsēdētaja Jeļena Gerasimova.

Brauciens noslēgsies plkst. 14 Ķengaraga filiālbibliotēkā ar preses konferenci par Eiropas gadu cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību. Tajā piedalīsies labklājības ministrs Uldis Augulis, Rīgas Domes Labklājības departamenta direktore Inese Švekle, EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca un Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkla valdes priekšsēdētāja Inete Ielīte.

Svarīgākais