Pie Krievijas vēstniecības vairāki simti pauž atbalstu Krimas pievienošanai Krievijai

Šodien nedaudz vairāk nekā simts cilvēki iepretī Krievijas vēstniecībai Rīgā pauda atbalstu Krimas pievienošanai Krievijai.

Kā novēroja aģentūra LETA, akcijas dalībnieki turēja rokās Krievijas karogus, izkliedza dažādus saukļus krievu valodā, atbalstot Krimas pievienošanu, piemēram, "Krima - Krievija", "Krievijas taisnība".

Pasākuma dalībnieki arī tur rokās plakātus krievu valodā - "Kamēr esam vienoti, esam neuzvarami", "Debesīs Dievs, uz zemes - Krievija".

Ik pa laikam garām braucošo automašīnu vadītāji signalizē ar autotaurēm, paužot atbalstu pasākuma dalībniekiem. Tas akcijas dalībnieku vidū tiek sagaidīts ar ovācijām.

Skanot Krievijas himnas ierakstam, pasākums noslēdzās ap plkst.15.

Kā novēroja aģentūra LETA, pasākumā piedalījās vairāki cilvēki, kuri piedalījās arī pasākumā pret leģionāru piemiņas gājienu pie Brīvības pieminekļa.

Kā ziņots, pasākumu Krimas pievienošanas Krievijai atbalstam rīkoja partijas "Par dzimto valodu!" līdera Jevgēņija Osipova dibinātā biedrība "Russkaya Zarya".

Osipova veidotās biedrības sapulces mērķis bija "izteikt atbalstu Ukrainas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, kuri cieš no Ukrainas nacionālisma draudiem, kā arī atbalstīt Krimas iedzīvotājus pašaizsardzībā un ierosinājumā izmantot savas tautas pašnoteikšanās tiesības tautu nobalsošanā par pievienošanos Krievijai".

Biedrība "Russkaya Zarya" reģistrēta šā gada janvārī, tās priekšsēdētājs ir Osipovs, bet par viņa biedriem iecelti Jeļena Osipova un Ilarions Girss. Biedrība ir 2012.gada 18.februārī notikušās tautas nobalsošanas par krievu kā otru Latvijas valsts valodu ierosinātāja. "Russkaya Zarya" mērķi esot panākt pilsonības piešķiršanu visiem nepilsoņiem, nostiprināt "piederības sajūtu vienotajai krievu pasaulei", stiprināt krievu valodas un kultūras stāvokli un nozīmi Latvijā un Eiropas Savienībā, kā arī veikt pretdarbību "jebkādai propagandai, kuras pamatā ir rusofobijas vai mazākumtautību diskriminācijas attaisnošanas idejas".

Kā ziņots, šodien Krimā notiek referendums par pievienošanos Krievijai, kas kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo pussalu.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais