Antifašistu pasākums Bastejkalnā pulcē aptuveni 50 cilvēkus

© F64

"Apvienības pret nacismu" protesta pasākums pret "nacisma glorifikāciju" šodien Bastejkalnā pulcē aptuveni 50 cilvēkus.

Apvienības līderis, izmantojot atvēlēto laiku skaņu pastiprinošo iekārtu lietošanai, skaidroja, ka salīdzinoši nelielais protesta pasākumu dalībnieku skaits saistāms ar drošības iestāžu prettdarbību pasākuma organizēšanā.

Bastejkalnā antifašisti izveidojuši improvizētas karātavas un attēlus ar nogalinātiem cilvēkiem.

Aptuveni vēl 100 tā dēvēto antifašistu atbalstītāji pulcējas aiz policijas izveidotā nožogojuma pie Brīvības pieminekļa. Viņi, sagaidot leģionāru piemiņas gājiena dalībniekus, skandēja "Fašisti", "Kauns" un "Pozor".

Kā ziņots, sākotnēji Rīgas dome aizliedza, bet vēlāk tiesa atļāva "Apvienībai pret nacismu" no plkst.11 līdz 11.30 izmantot skaņu pastiprinošas iekārtas. Pērn "antifašisti" atskaņoja skaļu mūziku, saniknojot piemiņas gājiena dalībniekus, kas gala rezultātā noveda pie grūstīšanās, taču šogad tiek prognozēt, ka gājiena dalībnieki līdz Brīvības piemineklim, visdrīzāk, nonāks jau brīdī, kad gājiena pretiniekiem būs jābeidz skaņu pastiprinošo iekārtu izmantošana.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais