Doma baznīcā sācies leģionāru piemiņas dievkalpojums; Doma laukumā - protesta pikets

© F64

Šorīt plkst.10 Doma baznīcā sācies leģionāru piemiņas dievkalpojums. Savukārt ārpusē, Doma laukumā aptuveni 20 cilvēki protestē pret "nacisma glorifikāciju".

Kā novēroja aģentūra LETA, baznīca ir cilvēku pārpildītu. Preses pārstāvjus dievkalpojumā neielaida.

Pie Doma baznīcas cilvēkiem tika dalītas lentītes Latvijas karoga krāsās.

Doma laukumā lielā skaitā dežūrē arī policija. Policisti atvesti ar vairākiem autobusiem, kas novietoti turpat pie baznīcas.

Policija, izveidojusi blīvu ķēdi, lai norobežotu protestētājus. Protestētāji savu viedokli pauž krievu, angļu un vācu valodās.

Kā ziņots, Rīgā šodien notiks latviešu leģionāru piemiņai veltīti pasākumi, kuru laikā tā sauktie antifašisti piketēs pret "nacisma glorifikāciju".

Biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" Limbažu nodaļa no plkst.11 līdz 13 dosies gājienā uz Brīvības pieminekli. Pēc piemiņas dievkalpojuma Doma baznīcā sāksies gājiens cauri Vecrīgai, lai noliktu ziedus pie Brīvības pieminekļa, godinot latviešu leģionāru piemiņu.

Piketu Doma laukumā rīko Valērijs Oščenkovs, protestējot "pret "Waffen SS" veterānu glorifikāciju Latvijā", savukārt no plkst.11 līdz 14 pie Bastejkalna piketu par līdzīgu tēmu rīkos "Apvienība pret nacismu".

Ņemot vērā provokāciju draudus, policija šajā dienā strādās pastiprinātā režīmā.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais