No pirmdienas Rīgā būs aizliegts atrasties uz ledus

© F64

Ņemot vērā ledus biezuma samazināšanos, no pirmdienas, 3.marta, pilsētā tiks noteiks paaugstinātas bīstamības periods uz administratīvajā teritorijā esošo ūdenstilpju ledus, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Šajā laikā iedzīvotājiem atrasties uz ledus ir aizliegts. Atbilstoši Rīgas sabiedriskās kārtības noteikumu normām, šādu rīkojumu izdevis pilsētas izpilddirektors.

Rīkojuma izpildi kontrolē Rīgas Pašvaldības policija. Saskaņā ar sabiedriskās kārtības noteikumiem par prasību neievērošanu var uzlikt naudas sodu līdz 71 eiro. Ja minēto prasību neievērošanas rezultātā personu glābšanas darbos tiks iesaistīti speciālie dienesti, naudas sods var sasniegt no 142 līdz 350 eiro.

Jau patlaban iedzīvotājiem aizliegts atrasties uz ledus Daugavā, Mazajā Daugavā, Buļļupē, Loču kanālā, Audupē, Hapaka grāvī, Juglas upē un kanālā, Sarkandaugavā, Zunda kanālā, Rīgas pilsētas kanālā, Bieķengrāvī, Mīlgrāvī, Ķīšezera posmā no Mīlgrāvja līdz Sniķera salas galam, kā arī 200 metru attālumā no tiltiem, ceļu pārvadiem, ietekām un iztekām.

Pašvaldība uzsver, ka simtprocentīgi drošs ledus nemēdz būt, tādēļ iedzīvotājiem jāievēro piesardzība jebkurā gadījumā. Īpaša uzmanība jāpievērš bērniem, lai tie uz ledus neatrastos bez pieaugušo uzraudzības.

Pašvaldības policija aicina par bīstamības periodā Rīgas administratīvajā teritorijā uz ledus pamanītajām personām informēt policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes dežūrdaļu jebkurā diennakts laikā, zvanot uz tālruņa numuriem 67518202, 112 vai 110.