Ušakovs pasaules mēru sanāksmē teiks uzrunu par apgaismojumu

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) Dānijā notiekošajā pasaules mēru sanāksmē teiks uzrunu par apgaismojumu, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Līdz 17.decembrim Ušakovs atradīsies komandējumā Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, kur viņš piedalās mēru sanāksmē par klimata jautājumiem. Šajā sanāksmē pulcējušies vairāk nekā 55 pasaules pilsētu vadītāji.

Šodien Rīgas mērs devās uz Odensi, lai apmeklētu Dienviddānijas universitātes Biznesa un ekonomikas fakultāti, kurā savulaik viņš ir studējis. Ušakovs tikās ar fakultātes vadību, pasniedzējiem un studentiem.

Tikšanās dalībnieku vidū bija arī studenti no Latvijas, kas pašlaik studē šajā augstskolā. Pašreizējiem studentiem un Rīgas mēram notika domu apmaiņa par izglītības jautājumiem, salīdzinot studentu apmācības procesu Dānijā un Latvijā.

Domes priekšsēdētājs tikās arī ar pilsētas mēru un pārrunāja aktuālus vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības jautājumus.

Rīt, 15.decembrī, sākas pilsētu mēru sanāksme par klimata izmaiņām. Sēžu starplaikā dienas pirmajā pusē Ušakovam paredzētas divpusējas tikšanās ar Somijas galvaspilsētas Helsinku mēru Jusi Pajunenu un ar Berlīnes veselības, vides patērētāju tiesību aizsardzības jautājumu senatori Katrīnu Lompšeru.

Pēcpusdienā Ušakovs piedalīsies diskusijā "Enerģijas efektivitāte - apgaismojums un citas tehnoloģijas", kur teiks uzrunu.

Kopenhāgenas sanāksmē paredzēta vairāku pasaules lielpilsētu mēru uzstāšanās un speciālistu diskusijas par pilsētu lomu klimata izmaiņās. Pašlaik pilsētas ir viens no lielākajiem siltumnīcas efekta gāzu emisijas avotiem. Puse no pasaules iedzīvotājiem dzīvo pilsētās, un to skaits strauji pieaug, tādēļ pilsētām ir izšķiroša nozīme klimata krīzes risināšanā.

Mēru samitu par klimata jautājumiem organizē Kopenhāgenas pašvaldība sadarbībā ar Starptautisko pašvaldību vides aizsardzības padomi (ICLEI) un C40 (Climate Leadership Group) - pasaules lielāko pilsētu apvienību, kas aktīvi iesaistās cīņā pret klimata pārmaiņām.

Svarīgākais