Ielu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā strādā diennakts "dežūrrežīmā"

Atbilstoši Rīgas domes Satiksmes departamenta sniegtajai informācijai Rīgā šorīt ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem uzsāka plkst.4.00 no rīta, un lielākā daļa darbu tika paveikti līdz plkst.7.30. Kopumā darbus veica 33 specializētās kaisīšanas mašīnas. Atbilstoši finansiālajām iespējām ar pretslīdes materiāliem tiek apstrādātas pilsētas maģistrālās ielas.

Ielu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā turpina strādāt diennakts dežūrrežīmā, lai nepieciešamības gadījumā atsāktu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

Departaments atgādina: kaut arī ar pretslīdes materiālu palīdzību brauktuvju slīdamība pēc iespējas tiek mazināta, tomēr sala un sniega apstākļos jārēķinās ar brauktuves slīdamību, apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Tāpēc departaments iesaka autovadītājiem ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Sala un sniega apstākļos, kad cilvēki brauc uzmanīgāk, arī kopējā satiksmes plūsma pilsētā ir lēnāka. Tāpēc departaments aicina iedzīvotājus ziemas periodā rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā vasaras sezonā. Būtiskus satiksmes plūsmas traucējumus rada autoavārijas, kas kavē arī ielu uzturēšanas tehnikas piekļuvi un darbu veikšanu plānotajos maršrutos.

Svarīgākais