Rīga nominēta "The New Economy" balvai

Pateicoties pārdomātai informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izmantošanai, portāla un laikraksta „The New Economy” lasītāji Rīgu nominējuši „The New Economy Smart Cities Award” balvai.

Konkursa mērķis ir noteikt ilgtspējīgas attīstības pilsētas, kas darbojas kā „smart cities” jeb viedās pilsētas.

No visām lasītāju ieteiktajām pilsētām žūrijas locekļi izvēlējušies 73, kas būtu piemērotas dalībai konkursā. Līdzās Rīgai uz apbalvojuma saņemšanu pretendē tādas pilsētas kā Dubaija, Honkonga, Londona, Losandželosa, Maskava, Ņujorka, Parīze, Šanhaja, Sidneja, Tokija u.c.

Konkursa pirmajai kārtai Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB) sadarbībā ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu iesniedzis atbildes uz trīs jautājumiem, kas saistīti ar pārvietošanās iespējām pilsētā - sabiedriskā transporta sistēmas uzlabošanu, pilsētas attīstības plāniem, kā arī ar apkārtējo vidi – kā Rīgas pilsēta reaģē uz klimata pārmaiņām un rūpējas par tās vidi.

Balstoties uz iesniegtajām atbildēm, tiks izvēlētas 40 pilsētas, kas iekļūs nākamajā kārtā. Savukārt, pēc šīs kārtas rezultātiem tiks noteiktas 20 pilsētas, kas, investējot nākotnē, ievērojami rūpējas par tās iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Šīs pilsētas saņems apbalvojumu „The New Economy Smart Cities Award”.

Par izvēlētajām pilsētām „The New Economy” lasītāji balsojuši pēdējos četrus mēnešus. Plānots, ka konkursa rezultāti tiks paziņoti šā gada vasarā.

Svarīgākais