"Berga bazārā" notiks "Lielo" labdarības pasākums

Šodien no plkst.9 "Berga Bazārā" kustība "Lielie Bērnu slimnīcai" rīkos pirmo labdarības bazāru, aģentūru LETA informēja "Lielo" pārstāvis Kaspars Līcītis.

Akcija "Berga Bazārā" notiks, lai turpinātu līdzekļu vākšanas aktivitātes. Šajā dienā līdztekus tradicionālajam sestdienas "Slow Food" zemnieku un amatnieku tirdziņam bazārā norisināsies dažādi muzikāli priekšnesumi, tāpat tiks sagatavota īpaša programma bērniem ar animācijas filmām kinoteātrī "K Suns", kā arī tiks nodrošināta iespēja bērniem pašiem līdzdarboties radošajā darbnīcā. Vakarā paredzēts koncerts un labdarības izsole.

Tirgotājus un Ziemassvētku dāvanu pircējus "Berga Bazāra" pasāžās ar dančiem un rotaļām lieliem un maziem priecēs folkloras kopas "Skandenieki" un "Grodi", kā arī uzstāsies koris "Kamēr". Būs arī dažādu ēdienu degustācijas.

Īpaša programma sagatavota mazajiem apmeklētājiem. Bērnu rīts iesāksies ar studijas "Dauka" sagatavoto animācijas īsfilmu programmu kinoteātrī "K-Suns". Pēc tam ikviens mazais skatītājs aicināts pārvērsties par mazo darītāju "Lielo" radošajā darbnīcā mazajiem.

Savukārt krodziņā "Andalūzijas suns" visas dienas garumā uzstāsies grupas "Latte" un "Ambermusic", Kaspars Rolšteins, Roberts Gobziņš & Resnie Putni, Markus Riva, bet muzikālo pēcpusdienu noslēgs dziesminieks Imants Daksis. Šeit vakarā notiks labdarības koncerts, kurā uzstāsies Ginta Ēķe, Jolanta Gulbe un Rīgas Sarkanais koris, Juris Kaukulis, grupa "Suņa stunda" un Kārlis Kazāks.

Vakara noslēgumā skatītājus izklaidēs "Karaliskais improvizācijas teātris", bet koncerta pārtraukumā notiks labdarības izsole, kuras laikā varēs iegādāties "Lielo" radošajā darbnīcā mazajiem tapušos darinājumus un citas vērtīgas lietas.

Koncertu varēs baudīt arī mājās pie datora ekrāna, jo tiks nodrošināta vakara koncerta tiešraide interneta portālā "www.apollo.lv", kā arī "Lielo Bērnu slimnīcai" mājas lapā "www.lielie.lv".

Kā ziņots, labdarības projekts "Lielie bērnu slimnīcai" tika izveidots, lai vāktu ziedojumus Bērnu slimnīcas vajadzībām.

Līdzekļi tiek vākti, jo slimnīcas teritorijā nepieciešams pabeigt Vecāku mājas atjaunošanu, kam trūkst 50 000 latu, vajadzīgs remonts Infekcijas slimību nodaļā, slimo bērnu māmiņām jāsarūpē īpašas gultas, jāpapildina finanšu rezerves fonds ārkārtas gadījumiem, kā arī jāsarūpē dažādas mēbeles.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais