Arī šodien Pļavniekos un Purvciemā gaidāmi traucējumi ūdensapgādē

Turpinoties ūdensvada avārijas remontdarbiem Deglava ielā, arī šodien Pļavnieku un Purvciema mikrorajonā gaidāmi traucējumi ūdensapgādē, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" pārstāvis Arturs Mucenieks.

Ūdens spiediens, kas vakar tika samazināts, šorīt atkal ir atjaunots, taču vietām joprojām iespējami ūdens uzduļķojumi. Lai darbus varētu veikt raitāk, iespējams, vakarā spiediens atkal tiks samazināts.

Spiediena samazināšanas rezultātā atsevišķās dzīvojamās mājās piektajā stāvā vai augstāk ir pārtraukta ūdens padeve. Ja kādam nepieciešams dzeramais ūdens, ir iespēja piezvanīt uz "Rīgas ūdens" bezmaksas tālruni 80002122 un pieteikt dzeramā ūdens cisternu. Uzņēmuma rīcībā ir trīs šādas cisternas, kas var doties uz izsaukuma vietu un nodrošināt iedzīvotājiem dzeramo ūdeni.

Mucenieks norādīja, ka uzņēmuma speciālisti veikuši lielus pārslēguma darbus, lai ūdensvada avārijas dēļ ciestu pēc iespējas mazāk cilvēku. "Varējām uz diennakti izslēgt, un tad sakārtotu ātri un mudīgi, bet mēs ejam sarežģīto ceļu, lai ciestu pēc iespējas mazāk klientu," skaidroja Mucenieks.

Avārijas novēršanas laikā bojātajā posmā tiek veikti arī citi ūdensvada remontdarbi, piemēram, aizbīdņu nomainīšana, kas plānota tuvāko pāris gadu laikā, lai perspektīvā nevajadzētu atkārtoti uzlauzt asfaltu un radīt neērtības iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā sākti ūdensvada remontdarbi Deglava ielas posmā no Andreja Saharova ielas līdz Dārzciema ielai, nosakot satiksmes ierobežojumus - virzienā uz centru viena no divām joslām satiksmei ir slēgta, tāpēc iespējami sastrēgumi.

Mucenieks pastāstīja, ka ūdensvads Deglava ielā ir sliktā stāvoklī un tam radusies sūce. Bojājums radies lielā viena metra diametra ūdensvadā, un tam nepieciešams daudz pamatīgāks remonts, nekā sākotnēji plānots. Darbus apgrūtināja arī lielais sals - uzņēmuma speciālisti maksimāli cenšas izvairīties no ielas appludināšanas, jo tad uz brauktuves tūlīt veidojas ledus kārta.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais