Rīgā notiks vēstures rekonstrukcijas spēles par Ziemassvētku kaujām

Šodien plkst.12 Rīgā notiks vēstures rekonstrukcijas spēles par Ziemassvētku kaujām. Spēlēs piedalīsies skolēni gan no latviešu, gan mazākumtautību skolām. Jaunieši iejutīsies Ziemassvētku kauju dalībnieku tēlos.

Spēlēs būs fiziskās un intelektuālās komandu sacensības par Ziemassvētku kauju un Pirmā pasaules kara tēmu. Pēc spēlēm notiks dalībnieku apbalvošana un iestiprināšanās lauku virtuvē.

Sabiedrības integrācijas fonda projektu koordinatore Dita Auziņa pastāstīja, ka spēļu mērķis ir vest kopā latviešu un mazākumtautību skolēnus, lai parādītu, ka barikādēs cīnījās pret cilvēkiem ar citādiem politiskajiem uzskatiem, nevis citu tautību.

Jau ziņots, ka 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrība sadarbībā ar Latvijas okupācijas muzeju ir sākusi projekta "Vienotas 20.gadsimta vēstures izpratnes veicināšana" realizēšanu.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais