Legālo narkotiku tirgoņi iebaidīti

Pateicoties policijas darbam un sabiedrības atbalstam, Rīgā sarucis veikaliņu skaits, kuros tirgotas tā dēvētās legālās narkotikas.

Ja pagājušā gada oktobrī galvaspilsētā bijušas 56 kaitīgo substanču tirdzniecības vietas, tad šobrīd atlikušas vairs tikai 33, liecina Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) apkopotā informācija. RPP priekšnieks Juris Lūkass informē, ka policija šīs tirdzniecības vietas apsekojusi 1389 reizes un kopumā izņēmusi 9019 iepakojumu ar apreibinošajām vielām. Pie bodītēm aizturētas 83 personas aizdomās par atrašanos narkotiku reibumā. RPP kopš gada sākuma izveidojusi speciālu nodaļu, kuras uzdevums ir šo tirdzniecības vietu kontrole.

«Analizējot situāciju, iezīmējusies tāda tendence, ka šī parādība no legālām tirdzniecības vietām sāk piemērot tādas tirdzniecības metodes kā nelegālā alkohola un tabakas izstrādājumu tirgošanā. Visvairāk ir tendence, ka šī parādība iet pagrīdē,» saka J. Lūkass. Kā apliecinājumu tam viņš minēja naktī uz ceturtdienu aizturēto personu grupu, kura legālās narkotikas tirgoja no automašīnas. Pie šīm personām atrasti 111 iepakojumu ar apreibinošajiem izstrādājumiem.

Svarīgākais