Daugavas promenādē izbūvētais betona skeitparks nodots ekspluatācijā

© F64 Photo Agency

Rekonstruētajā Daugavas promenādē, iepretī Puškina ielai, gada nogalē pabeigti betona skeitparka būvdarbi un tas nodots ekspluatācijā, norāda Rīgas dome.

Skeitparks veidots no betona - atšķirībā no koka konstrukciju un finiera skeitparkiem tas ir izturīgāks, tā segums ir vairāk piemērots skeitparka sporta veidiem, tam ir zemākas uzturēšanas izmaksas, kā arī lielāka izturība pret vandalismu.

Iecerēts, ka skeitparks kļūs par augstvērtīgu papildu objektu aktīvās atpūtas cienītājiem un palielinās gan kopējo teritorijas apmeklētību, gan papildinās aktīvās atpūtas iespējas pilsētas centrā, kur tās patlaban ir stipri ierobežotas.

Pašlaik Rīgā skeitparki ir izbūvēti no centra attālās apkaimēs - tuvākie parki ir Grīziņkalnā, Āgenskalnā, Uzvaras parkā, Ziedoņdārzā, taču skeitparkos pārstāvētie sporta veidi - skeitbords, skrituļslidošana, BMX un citi - ar katru gadu gūst arvien lielāku popularitāti, norāda Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta speciālisti.

Skeitparku par 99 000 latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, būvējis SIA "Merks", kas veicis Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielas kvartāla degradētās teritorijas revitalizācijas projektu.

Kā ziņots, Spīķeru kvartāla revitalizācijas projekta gaitā atjaunota Daugavas promenāde no Dzelzceļa līdz Salu tiltam vairāk nekā kilometra garumā. Spīķeru kvartāls un promenāde rīdziniekiem atvērti kopš 1.augusta, taču pēc nodošanas ekspluatācijā veikti promenādes nostiprināšanas darbi. Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta kopējās izmaksas sasniegušas 5,3 miljonus latu (7,54 miljonus eiro).

Ar Rīgas domes lēmumu revitalizēto teritoriju kvartālā starp Maskavas ielu, Krasta ielu un Turgeņeva ielu iecerēts nodot Rīgas Austrumu izpilddirekcijas pārvaldīšanā un apsaimniekošanā.

Svarīgākais