Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Eiropas kultūras galvaspilsētas norisēs aicināts iesaistīties ikviens

© Rīga 2014

Jau no 17.janvāra līdz 19.janvārim ar daudzveidīgu notikumu programmu tiks atklāts Eiropas kultūras galvaspilsētas gads. Rīga 2014 programma veidota, aicinot ikvienu līdzdarboties sev interesējošā veidā un būtisku lomu Rīga 2014 notikumos ieņem brīvprātīgo programma.

Plašas līdzdalības iespējas brīvprātīgajiem ir jau Rīga 2014 atklāšana notikumos - Grāmatu draugu ķēde, kultūras programmas nogaršošana Centrāltirgus paviljonos u.c. Katrs var atrast sev interesējošu misiju atbilstoši interesēm un brīvajam laikam, jo darbi ir paredzēti gan iekštelpās, gan ārtelpās, gan no rīta puses, gan vakarā. Pieteikšanās: http://piedalies.riga2014.org/lat/misijas?qPage=1&

Gatavojoties Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam, nodibinājums Rīga 2014 izveidojis vienu no lielākajām brīvprātīgo kopienām Latvijā, kurā jau tagad pieteikušies vairāk nekā 2300 cilvēku, kuri tādejādi iesaistās kultūras notikumu veidošanā un norisē.

Rīga 2014 aģenti brīvprātīgo darbu raksturo kā iespēju, lai apgūtu jaunas prasmes un iegūtu jaunus draugus. Dalība brīvprātīgo misijā ir lielisks veids kā iejusties jaunā ampluā, atklāt savus talantus un saprast, vai uzticētais darbs ir vispiemērotākais.

Vienlaikus Rīga 2014 komanda ir pārliecināta - ikviens rīdzinieks ir brīvprātīgais ar savu smaidu, viesmīlību un sakoptu pagalmu, jo 2014. gadā katrs rīdzinieks nosacīti kļūs par kultūras darbinieku un katrs nams - par kultūras namu.

Patlaban par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada brīvprātīgajiem kļuvuši jau vairāk nekā 2300 cilvēku, no kuriem jaunākajam ir 14 gadu un vecākajam 74 gadi. Šogad Rīga 2014 brīvprātīgie iesaistās Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumu veidošanā, tostarp gaidāmās Pasaules koru olimpiādes norisē, kas ir pasaulē lielākie kordziedāšanas svētki, kas jūlijā Rīgā pulcēs aptuveni 20 tūkstošus dziedātāju no vairāk nekā 50 valstīm. Rīga 2014 brīvprātīgo programmu vada Ints Teterovskis.