Rīgas Pašvaldības policija pastiprināti kontrolēs pirotehnikas tirdzniecību

Rīgas Pašvaldības policija (RPP), pildot Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) norādījumus, izstrādājusi plānu pastiprinātai pirotehnikas tirdzniecības kontrolei, lai nepieļautu nesertificētu un nelegālu preču apriti.

RPP sākusi pastiprināti kontrolēt specializētās pirotehnikas tirdzniecības vietas un Ministru kabineta noteikumu "Ieroču, munīcijas, speciālo līdzekļu, sprāgstvielu, spridzināšanas ietaišu un pirotehnisko izstrādājumu komerciālās aprites, pirotehnisko izstrādājumu klasificēšanas un izmantošanas noteikumi" ievērošanu tajās.

Valsts policija ar 21.decembri sāks izsniegt atļaujas pirotehnikas izstrādājumu izbraukuma tirdzniecībai, tādēļ pastiprināti kontrolētas tiks arī izbraukuma tirdzniecības vietas.

Kontrole skars arī sabiedrisko kārtību pilsētā pēc Rīgas domes sabiedriskās kārtības noteikumiem, kas noteic, ka salutēšana pēc plkst.23 nav pieļaujama, izņemot svētku dienas - Ziemassvētkus un Jauno gadu.

Pastiprināta uzmanība tiks pievērsta nepilngadīgajiem, jo pirotehniku tiem tirgot nedrīkst un arī nodot tādus izstrādājumus nepilngadīgas personas rokās nav atļauts.

Kā ziņots, Ušakovs uzdevis Rīgas Pašvaldības policijai pastiprināti kontrolēt pirotehnikas tirdzniecību, kā arī aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem.

Ušakovs uzdevis pirmssvētku laikā pastiprināti kontrolēt pirotehnikas tirdzniecību, lai nepieļautu nesertificētu un nelegālu preču apriti.

Domes priekšsēdētājs arī aicina visus iedzīvotājus būt piesardzīgiem, iegādāties pirotehniku tikai oficiālās tirgotavās, kā arī ievērot visus drošības noteikumus un neizmantot to slēgtās telpās.

Latvijā

Latvijā intensīvāk apkaros dažādas invazīvās sugas, un iedzīvotājus sodīs ne tikai par latvāņu nepļaušanu, bet arī par Spānijas kailgliemežiem. Tos kā pirmos plāno iekļaut Latvijas invazīvo sugu sarakstā, kas top Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijā, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais