Pārdaugavā Baložu ielā deg māja, traucēta satiksme

© F64

Šodien, pēcpusdienā ap plkst 17.00 Pārdaugavā Baložu ielā 21 ar atklātu liesmu deg neapdzīvota divstāvu koka māja, kas atrodas tuvumā AS "Latvijas Valsts meži" centrālajam birojam, tuvējā rajonā radies liels sadūmojums, novēroja nra.lv

Ugunsgrēka dēļ traucēta satiksme.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) plkst.17.10 saņēmis izsaukumu uz Āgenskalnu, kur blakus Kristapa ielai 30 deg divstāvīga, neapdzīvota koka ēka.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, uz izsaukumu ir devušās vismaz četras autocisternas, un ugunsgrēkam ir noteikta paaugstināta bīstamība.

Deg divstāvīga koka ēka 200 kvadrātmetru platībā. Degošā ēka ir 1897.gadā pēc pazīstamā jūgendstila arhitekta Alfrēda Ašenkampfa dizaina būvēts īres nams. Ēka agrāk saukta par "fon Kolpakova namu".

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde informē, ka plkst.17.30 Baložu ielā 21 deg koka māja un ir pilnībā bloķēta satiksme Baložu un Kristapa ielā.

Arī Rīgas domes Satiksmes vadības centrs informē, ka ugunsnelaimes dēļ ierobežota trolejbusu kustība.

 Kā ziņo LTV ziņu raidījumā ap plkst. 18.00 ugunsgrēks diemžēl jau izplatījies 500 kv metru platībā, deg abi mājas stāvi.

Uz vietas atrodas piecas autocisternas, autokāpnes, autopacēlājs un viens ūdens vedējs. Tomēr ir problēmas hidrantos ar ūdens spiedienu.

 Diemžēl, vēl ap plkst 20.20 vakarā situācija Baložu ielā nav mainījusies, ugunsgrēks nav lokalizēts un ugunsdzēsēji vēl joprojām cīnās ar nelaimi.

Kāds aculiecinieks zināja stāstīt, ka ēkā šodien notikuši iekšdarbi.