Latvijā dzīvojošie briti svinēs Ziemassvētkus pēc gadsimtu senas tradīcijas

Šovakar Lielbritānijas Tirdzniecības kamera Latvijā (LTKL) un Lielbritānijas vēstniecība Latvijā aicina Latvijā dzīvojošos britus kopīgi atzīmēt Jēzus dzimšanu pēc vairāk nekā gadsimtu senas tradīcijas Ziemassvētku dievkalpojumā, Anglikāņu baznīcā, skanot Bībeles stāstiem un korāļu dziedājumiem.

Jau kopš 1880. gada anglikāņu baznīcās dievkalpojumi ar deviņiem Bībeles stāstu lasījumiem, ko pavada korāļu dziedājumi, ir kļuvuši par skaistu Ziemassvētku gaidīšanas tradīciju Lielbritānijā un arī citur pasaulē.

"Mūsu biedru vidū ir daudz britu uzņēmēju, kas Ziemassvētkus sagaida prom no savas dzimtenes, šeit Latvijā. Lai radītu īpašo svētku noskaņu un māju sajūtu, ik gadu nodrošinām iespēju piedalīties Ziemassvētku dievkalpojumā Anglikāņu baznīcā, ievērojot senās tradīcijas un formātu," stāsta LTKL valdes priekšsēdētāja Anita Kalēja.

Dievkalpojums, ko vadīs mācītājs Juris Cālītis, notiks Anglikāņu baznīcā, Vecrīgā, no plkst.18.

Ziemassvētku dievkalpojums, ko, mijoties ar korāļu dziedājumiem un baznīcas dziesmām, pavada Bībeles stāsti par Ēdenes dārzu, Mesijas solījumu un Jēzus dzimšanu deviņos īsos lasījumos, ir protestantisma virziena konfesijas pārstāvju Ziemassvētku tradīcija kopš 1880. gada visā pasaulē. Ideja par īpašo dievkalpojumu Ziemassvētku laikā, ko rīko ne tikai anglikāņu baznīcas, bet pārņēmušas arī dažas katoļu un luterāņu baznīcas un institūcijas, radās Edvardam Vaitam Bensonam (Edward White Benson), kas vēlāk kļuva par Kenterberijas (Canterbury) arhibīskapu. Lielbritānijā pēc E. V. Bensona priekšrakstiem Ziemassvētku dievkalpojumi tiek organizēti arī skolās. Ziemassvētku vakarā vienmēr tiek atskaņoti slavenā King’s College kora Kembridžā dziedājumi, kas tika aizsākti 1918. gadā.

1996.gadā dibinātā Lielbritānijas tirdzniecības kamera ir lielākā ārvalstu uzņēmēju apvienība Latvijā. Tās biedru vidū ir veiksmīgi un cienījami uzņēmumi gan no Latvijas un Lielbritānijas, gan arī no Zviedrijas, ASV, Somijas, Dānijas, Islandes un Norvēģijas. LTKL nodrošina uzņēmējiem iespējas tikties ar aktuāliem starptautiskiem ekspertiem, veicina savstarpēju tirdzniecību, kā arī atbalsta atbildīgu un ilgtspējīgu biznesa praksi Latvijā.

Latvijā

Finanšu nozares asociācija (FNA) un lielākās bankas šodien mediju pasākumā informēja par aktuālo situāciju kreditēšanas jomā un banku aprēķinus par solidaritātes iemaksas sasaisti ar kreditēšanu.

Svarīgākais